Nieuw: Duplo gemaakt van kurk!

Ik heb zelf een zoontje van 4, en dan ga je heel erg het soort speelgoed waarderen waar je kind zich echt goed mee kan vermaken. Voor mij – en vele vele andere ouders – is dat Duplo. Ik zeg wel eens dat ik eigenlijk al zijn speelgoed weg zou kunnen, behalve de Duplo. En dat hij dan altijd genoeg heeft om te spelen.

Hij doet er alles mee, bouwen, rijden, rollenspellen. Z’n fantasie gaat er helemaal mee los.

Op zich is Duplo redelijk duurzaam. Het is dan wel van plastic gemaakt, maar het gaat heel erg lang mee gelukkig. Het heeft ook wat nadelen, onder andere dat het veel herrie maakt. Mijn zoontje kan er niet goed tegen als ik in een grote bak naar een bepaald blokje zoek, omdat dat zo’n herrie maakt. En mijn onderburen zijn niet zo blij wanneer er weer eens Duplo omvalt of door de kamer gaat. Ook is plastic niet altijd even veilig speelgoed.

Voor de duurzame en bewuste ouders is er nu iets nieuws: Duplo van kurk! Kurk is een duurzaam, veilig en zacht materiaal. Perfect om mee te spelen door jonge kindjes, en ook een stuk stiller dan hard plastic 😉

aa12c8f4e778a62e78694bed9dd25cb8 original

Qurkies is nu verkrijgbaar via crowdfunding op Kickstarter. En wat super leuk is, het is compatible met de originele Duplo! Je kan je bestaande Duplo hier dus perfect mee uitbreiden en de fantasie prikkelen van je kind.

Je kan de Qurkies ook zelf kleuren met stift of verf, én ze kunnen drijven!

Qurkies komt uit Nederland en is bedacht door Ruud van den Heijkant:

“Ik denk dat u en ik hetzelfde doel voor ogen hebben, namelijk eerlijke producten voor mens en milieu. Ik draag het liefst zo min mogelijk bij aan de plastic soep in de oceaan, maar wil wel leerzaam en leuk speelgoed voor mijn kind. Het idee voor QURKIES volgde vanzelf.”

501d106916fe4343fdf9a0adae95a025 original

Wil je dit project steunen? Dat kan door Qurkies aan te schaffen via het Kickstarter project. Super leuk voor de beginnende Duplo-bouwers, maar ook perfect om bestaande Duplo mee te verrijken en mogelijkheden uit te breiden.

7 reacties op “Nieuw: Duplo gemaakt van kurk!

  1. Andrea zegt:

    Wauw wat een goede ontdekking! Geweldig voor als je buren hebt, want Duplo maakt zo’n herrie!

  2. Anoniem (gast) zegt:

    Wauw wat een ontdekking, geen plastic duplo meer vanaf nu! We moeten ons eens bedenken hoeveel speelgoed op een alternatieve maniet gemaakt kan worden, en kurk is natuurlijk een top materiaal. Ik kwam dit materiaal al vaker op jullie website en blog tegen. Geweldig dat jullie het promoten! 🙂

Reacties zijn gesloten.