Natuurlijke zonnebrandcrème actie, tips en weetjes

Het enige nadeel van natuurlijke zonnebrandcrèmes is dat ze wat moeilijker te smeren zijn dan ‘normale’ chemische crèmes. Dit komt omdat de gebruikte mineralen de zon reflecteren en zo beschermen tegen UV-A en UV-B straling. Veel van de populaire zonnebrandmerken beschermen je niet tegen beide vormen van UV. Deze chemische soorten zonnebrand bevatten krachtige UV absorbeerders die schadelijke deeltjes (zoals methoxycinnamate, oxybenzone en triazine) aan de huid en bloedstroom kunnen afgeven. Sommige wetenschappelijke studies claimen dat deze chemische UV absorbeerders net zo slecht kunnen zijn als de zon, en dat ze huidkanker en vroegtijdige veroudering van de huid kunnen veroorzaken. Ook zouden ze hormonen in de war brengen, ze bevatten namelijk hormoonverstorende stoffen. Neem geen risico en kies voor natuurlijke zonnebrandcrèmes!

Veel natuurlijke zonnebrandcrèmes, zoals Lavera’s Sun Anti-Ageing Sun Cream, bevatten fantastische biologische en natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera en groene thee die bekend staan ​​om hun antioxiderende eigenschappen en helpen bij het voorkomen van vrije radicalen. Natuurlijke soorten zonnebrandcrème vermijden chemische UV absorbeerders en gebruiken mineralen die erom bekend staan dat ze het zonlicht reflecteren, omdat ze als een fysiek blok werken. De twee meest gebruikte mineralen zijn titaandioxide en zinkoxide.

Hoge zonbescherming voor baby’s en kinderen

De sunmilk van Lavera bevat biologische calendula en zonnebloem olie om de jonge huid te beschermen voor de zon. Deze natuurlijke zonnebrandcrème is 100% NaTrue gecertificeerd. De Lavera Family Sun Spray SPF 15 is een fantastische optie voor dagelijks gebruik omdat deze gemakkelijk is aan te brengen en geschikt is voor alle huidtypes. Je kunt ook kiezen voor een water-en zweet resistente zonnebrandcrème zoals Lovea Bio voor kinderen.

Wist je dat…

 • UVA stralen gaan zelfs door ramen of een katoenen shirt – dus vermijd de zon als deze op zijn sterkst is, tussen 10 en 2 uur.
 • 80% van de huidkankergevallen wordt veroorzaakt door teveel blootstelling aan de zon.
 • Huid experts raden het gebruik aan van een zonnebrandcrème met een SPF (Sun Protection Factor) van ten minste 15 tot 30.
 • In de VS moeten producten met een SPF van minder dan 15 een waarschuwing bevatten, omdat ze niet goed genoeg bescherming bieden.
 • SPF is niet gebaseerd op percentages: SPF 15 geeft een bescherming van 93% tegen UVB; SPF30 biedt 97% bescherming en SPF 50 kan een bescherming bieden tegen UVB stralen van maar liefst 98%.

Tips voor het opsmeren van zonnebrand

 • biggreensmile nederlandHoud je huid stralend en mooi door 15 minuten voordat de zonnecrème wordt aangebracht, bodylotion op te smeren.
 • Geef de lotion 30 minuten om in de huid te trekken voordat je naar buiten gaat.
 • Smeer niet te zuinig: uit onderzoek blijkt dat we slechts de helft van de hoeveelheid crème opsmeren die we eigenlijk nodig hebben.
 • Zorg ervoor dat de zonnebrandcrème om de paar uur opnieuw wordt opgebracht, vooral als je in het water gaat.
 • Als je zonnebrand al meer dan drie zomers meegaat, gooi het dan weg en koop een nieuwe fles om er zeker van te zijn dat het product nog werkt.
 • Hoe gevoeliger je bent voor de zon, hoe hoger de SPF zou moeten zijn die je kiest.

Tip: BigGreenSmile.nl heeft een zomeractie: natuurlijke zonnebrandproducten nu met korting tot 20%!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *