Natuurlijke producten: de inhaalslag van natuurlijke make-up!

We willen allemaal zorg dragen voor een leefbare en gezonde aarde. Gelukkig is de tijd van milieubewuste hippies met ongewassen haren inmiddels verleden tijd. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel biologische verzorgingsproducten op de markt die lief zijn voor jouw huid én voor de aarde.

De make-up-business heeft hierin helaas altijd een beetje achtergelopen, maar gelukkig is biologische make-up een inhaalslag aan het maken!

biologische make up natuurlijke producten

Bij de meeste reguliere drogisten is het nog niet echt te koop, maar online en bij speciale natuurwinkels is het veelvuldig te krijgen. Dit zijn de redenen waarom je nú moet overstappen op biologische make-up!

Lief voor jezelf

Heb jij regelmatig last van een droge huid, ontstoken ogen, rode plekjes of puistjes op je gezicht? Het zou best kunnen dat jij een allergie hebt voor één van de ingrediënten in jouw make-up. Biologische make-up is vrij van parfums en parabenen waar veel mensen allergisch op reageren.

Bovendien zijn de ingrediëntenlijsten van biologische cosmetica niet zo ellenlang. Je kunt dus veel beter uitzoeken wat het nou precies is waar jij slecht op reageert en je hoeft geen urenlang ingrediëntenlijsten te lezen bij de aanschaf van jouw nieuwe producten.

Lief voor de aarde

Biologische make-up is honderd procent gemaakt van natuurlijke producten die de natuur zelf kan afbreken. Je kunt het dus zonder schuldgevoel door de wasbak spoelen. Daarnaast wordt biologische make-up vaak geproduceerd door gepassioneerde (start-up) bedrijven die actief bezig zijn met een duurzaam productieproces.

Vaak kun je op de website van het make-up merk vinden hoe ze te werk gaan en wat ze doen om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Dit gaat van het vergaren van de ingrediënten voor hun producten tot het transport ervan. Denk maar niet dat deze bedrijven giftige chemicaliën dumpen in een nabijgelegen sloot.

Lief voor de dieren

Hoewel het binnen de EU verboden is om beauty-producten te testen op dieren, is het wel legaal om producten die buiten de EU op dieren getest zijn te importeren. Het zou dus best kunnen dat jouw favoriete mascara getest is in het oog van een konijntje. Hartstikke zielig! Biologische make-up is gegarandeerd dierproefvrij. Vaak staat dit ook nog expliciet op de verpakking aangegeven.

Voor de veganisten: niet alle biologische make-up is ook vegan, maar ga er maar vanuit dat het binnen het biologische assortiment niet heel moeilijk is om een product te vinden dat bij je past. Op de verpakking staat meestal expliciet aangegeven of iets vegan is. Omdat de ingrediëntenlijsten niet heel lang zijn, is het ook niet heel moeilijk om vegan van niet-vegan make-up te onderscheiden.

Dus doe jezelf, het milieu en de dieren een plezier en ga op zoek naar een paar biologische varianten van jouw favoriete producten!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *