Natuurlijk je haar verven met henna, zo doe je dat!

Laat ik vooropstellen dat er niets mis is met grijs haar. Maar op mijn eigen hoofd…daar ben ik nog niet helemaal aan toe. Dus laat ik zo af en toe mijn ‘natural highlights’ door de kapper wegwerken.

Gelukkig is mijn kapper één van de weinigen waar je je haar kunt laten kleuren met henna, want de meeste kleurspoelingen zijn niet alleen schadelijk voor je haar, maar bevatten ook stoffen die slecht zijn voor het milieu. Bovendien zijn die spoelingen vaak gemaakt door bedrijven die gebruik maken van dierproeven.

blog haar verven henna

En dat is nou het mooie van henna: het wordt al eeuwenlang gebruikt en is zo veilig dat je het zelfs op zou kunnen eten. Bovendien maakt het je haar gezonder en sterker, dus ik zou mezelf wijs kunnen maken dat ik het dáárom gebruik, en niet omdat ik die paar grijze haren wil maskeren.

De meeste kleurspoelingen zijn niet alleen schadelijk voor je haar, maar bevatten ook stoffen die slecht zijn voor het milieu

Het enige nadeel is dat mijn haar sneller groeit dan mijn bankrekening en ik dus niet zo vaak naar de kapper kan als ik zou willen. Gelukkig is henna zelf helemaal niet zo duur, dus heb ik altijd een pakje in huis. Je héle haar behandelen is best een gedoe, maar in mijn geval hoeft dat ook helemaal niet: ik hoef alleen mijn zogenaamde uitgroei in te smeren.

Daarvoor doe ik ongeveer een handjevol henna in een kommetje en giet er wat heet water bij (niet te veel, want dan wordt de substantie te waterig en stroomt het straks over je gezicht). Roer dat goed door elkaar en breng het dan met een kwastje aan op je haar.

En dat is nou het mooie van henna: het wordt al eeuwenlang gebruikt en is zo veilig dat je het zelfs op zou kunnen eten.

Til ook even een deel van je haar op en neem de wortels aan de achterkant van die pluk, en het haar dat eronder zit, mee.

Per behandeling gebruik ik ongeveer een vijfde deel van een pakje henna, dus ik spaar niet alleen het milieu, maar ook mijn portemonnee. Mocht je dit zelf ook willen proberen, vergeet dan bij het kiezen van een kleur niet dat je de kleur gebruikt op kleurloos haar. Zo koos ik in eerste instantie dezelfde kleur als mijn eigen haar, maar die viel een beetje fel uit. Dus had ik een paar zeer helderrode haren tussen mijn verder kastanjekleurige bos. De keer erna heb ik die henna gemengd met donkerbruine henna en toen was ie precies goed.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.