Meer inzicht in je eigen lijf op een natuurlijke manier met Daysy

Als vrouw ben je overgeleverd aan het spel van je hormonen. Elke maand komt het er weer aan. Sommige vrouwen voelen dat duidelijk (PMS), voor anderen is het een verrassing. Deze cyclus heeft niet alleen invloed op hoe je je voelt (met menstruatiepijn en andere ongemakken), maar ook op eventuele gezinsplanning. Het zou zo handig zijn als je daar wat makkelijker inzicht in kon krijgen!

Elke maand is het weer zo ver…

Meer inzicht in je eigen lijf op een natuurlijke manier met Daysy

Ongesteld worden is geen pretje, maar het is onderdeel van het vrouw zijn. Sommige vrouwen hebben een regelmatige cyclus (“je kunt de klok erop gelijk zetten”), maar bij veel vrouwen kan het behoorlijk schommelen. Dat kan best lastig zijn in je dagelijks leven. Het kan tevens iets dat wat een mooi proces kan zijn, namelijk zwanger worden, tot een behoorlijk zware taak maken.

Met wat meer inzicht in je eigen cyclus kun je handvatten krijgen om hier makkelijker mee om te gaan. Je hebt vast wel gehoord van de methode van het opnemen van je temperatuur. Maar dat is erg onnauwkeurig. Nu is er echter Daysy, een handig kleine apparaatje waarmee je je cyclus nauwkeurig kunt volgen en voorspellen.

Wat is Daysy?

Daysy maakt het mogelijk om precies te weten wanneer je ovuleert en ongesteld wordt. Het werkt door middel van het meten van je lichaamstemperatuur. Dat doe je elke ochtend. Het verschil met ouderwets temperaturen is echter dat Daysy je cyclus leert kennen en gebruik maakt van algoritmes om te berekenen waar in je cyclus je zit, zelfs als je onregelmatig menstrueert. Het enige dat je hoeft te doen is ‘s ochtends je temperatuur meten met Daysy. Op een klein display zie je aan de kleur of je vruchtbaar bent of niet.

En dat kan heel handig zijn. Zo’n apparaatje kan een uitkomst zijn voor mensen die zwanger willen worden of juist geen gezinsuitbreiding willen. Als je (nog) geen kinderen wilt, kun je op een relaxte manier precies nagaan wanneer je veilig kunt vrijen. En als je wel probeert zwanger te worden, heb je eenvoudig en snel inzicht in waar je in je cyclus zit.

daysy natuurlijk cyclus meten

Daysy is makkelijk in gebruik. Je hoeft alleen maar even je temperatuur onder de tong op te nemen en je menstruatiedagen te bevestigen. Dat kan Daysy veel nauwkeuriger dan een gewone thermometer. Het apparaatje slaat de gegevens op. Verder voer je in een app in wanneer je ongesteld bent. Daarmee kan Daysy vervolgens jouw cyclus leren kennen. Het kost ook even tijd gaat snel want door het lerende algoritme heeft Daysy snel jouw lichaam in de gaten. maar hoe vaker jij je gegevens invoert, hoe sneller en beter het apparaat leert.

Volg je eigen natuurlijke ritme

Ik denk dat Daysy een fijne oplossing is voor veel vrouwen. Ik heb zelf aan den lijve ervaren hoe stressvol zwanger worden kan zijn. Toen was Daysy er nog niet en moesten we aanmodderen met ovulatietests en dergelijke. Je hebt zo weinig inzicht in je cyclus. Als je al niet makkelijk zwanger wordt, voegt dat alleen maar meer onzekerheid toe aan het hele proces. Je kunt alles wat Daysy opslaat synchroniseren naar de gratis App. Door Daysy kun je in een makkelijk overzichtje zien hoe het precies zit. In de duidelijke grafiek zie je het verloop van je cyclus ook zie je voor de komende maand wat je kunt verwachten. Geen onzekerheid meer, maar gewoon een duidelijk antwoord op welke dagen je kans het grootste is.

Maar ook voor andere vrouwen maakt Daysy het denk ik gemakkelijker. Ten eerste maakt dit apparaatje het nemen van de pil of een spiraaltje overbodig. Dat scheelt weer gedoe aan je lijf. Veel vrouwen willen juist op een natuurlijker manier leven. Daysy geeft je meer inzicht in je eigen lichaam. Zonder chemische hormonen kan je lichaam haar eigen ritme volgen en dat is wel zo mooi. Een ander bijkomend voordeel is dat je zonder condooms kunt vrijen met je vaste partner. Niet alleen is dat een natuurlijker gevoel, maar het voorkomt ook weer extra afval. En elk voordeeltje voor moeder aarde is mooi meegenomen, toch?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.