Lokale boodschappen doen direct van het land, maar dan online

Ooit hadden we een abonnement op groente en fruit van een biologische boer. Dit had als voordeel dat we automatisch met de seizoenen mee aten (wat heel duurzaam is omdat je dan geen groente koopt die ingevlogen wordt vanuit verre landen) en dat we niet elke dag na hoefden te denken wat we moesten eten. Er zaten namelijk ook recepten in de tassen zaten zodat je wist wat je met raapstelen en snijbiet kon doen.

Het nadeel was dat het elke week een verrassing was wat er in de tassen zat en dat er áltijd appels in de fruittas zaten. En ik heb niet altijd zin in appels. Op een gegeven moment lagen er 24 op onze fruitschaal en begonnen we ze weg te geven aan vrienden en familieleden die op bezoek kwamen. 
Nog een nadeel: de tassen moesten we ophalen bij een slagerij waarvan de eigenaar verwachtte dat we dan ook iets bij hem zouden kopen. Maar we eten helemaal geen dieren…

duurzame boodschappen doen boer land lokaal

Groenten en fruit van het seizoen direct in huis

Dat abonnement hebben we dus niet meer, maar soms missen we het wel. Het zou zo handig zijn om zelf te kunnen kiezen welke groenten en welk fruit van het seizoen je zou willen hebben. En dat je het zou kunnen laten bezorgen in plaats van het op te moeten halen op een plek waar je liever niet wil zijn.

Nou, dat blijkt dus gewoon te kunnen. Bij de duurzame online supermarkt De Lokalist kun je brood, banket, groente, fruit, noten en zelfs hele maaltijden bestellen. Alles is vers van het land. Zo vers zelfs dat als je vóór 16.00 uur ’s middags bestelt, je de boodschappen de volgende dag al in huis hebt. 
Je hoeft bij de Lokalist ook geen abonnement te nemen. Als je groentela nog vol ligt en er nog 24 appels op je fruitschaal liggen, kun je dus gerust een weekje een bestelling overslaan. De enige voorwaarde die gesteld wordt is dat je voor minimaal €35,- aan producten in je winkelwagentje stopt. Maar dat is niet zo moeilijk.

de lokalist duurzame boodschappen online

Van baklava tot bamigroente

Het assortiment van De Lokalist is niet alleen heel groot (ze verkopen ook vlees, vis en schoonmaakmiddel), het is ook heel gemakkelijk zoeken op de site. Wil je alleen biologische groente, dan vink je dat aan en krijg je te zien wat er nu aan biologische groenten te verkrijgen is. Eet je plantaardig, dan kun je dat aanvinken en zul je zien dat er ook een ruime keuze is aan vegan brood en banket (vegan baklava!) en zelfs drop en schoonmaakmiddel kun je gewoon bij de Lokalist bestellen.

Een wekelijkse rit naar de supermarkt maakt een bestelling bij de Lokalist dus eigenlijk overbodig. Wel zo fijn als de drukke periode er weer aan zit te komen, dan kun je je tijd besteden aan het zoeken van een lekker recept met schorseneren, pastinaak of spaghetti-pompoen. 


Een reactie op “Lokale boodschappen doen direct van het land, maar dan online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *