Leuke duurzame cadeautjes voor kinderen onder 10 euro

Nu Sinterklaas weer in ons land was, is de cadeautjes periode echt losgebarsten. Met de feestdagen Sinterklaas en Kerst gaan ouders, opa’s en oma’s op zoek naar leuke cadeaus voor de kinderen. Winkels spelen daar graag op in, overal zie je goedkope schoencadeautjes te koop. Het is een leuke en gezellige periode, maar al die spulletjes zijn niet altijd zo heel duurzaam. Niet alleen qua productie, maar vaak ook niet wat betreft gebruik.

Daarom hebben wij leuke duurzame en verantwoorde cadeau ideeën voor kinderen verzameld met een fijn budget:

 

Soja krijtjes met 8 verschillende kleurenNatuurlijke gifvrije krijtjes
Deze krijtjes zijn echt een aanrader. Leuk voor jonge kindjes die net leren kleuren, maar ook voor als ze wat ouder worden. Ik heb deze krijtjes zelf ook en het fijnste eraan is nog wel dat ze mooi en moeiteloos (zonder veel drukken) kleuren. De krijtjes zijn gemaakt op basis van soja in plaats van aardolie. Door hun speciale vorm zijn ze ook makkelijk vast te houden door kleine handjes. Te koop voor €5,95 bij Greenjump. 

 

Kindernagellak eco zonder schadelijke stoffen Fairy FlossGifvrije nagellak
Voor alle meisjes, deze nagellak is helemaal vrij van schadelijke stoffen en dus veilig voor kinderen. De nagellak is milieuvriendelijk en ook geschikt voor veganisten. In verschillende kleuren te koop bij Greenjump voor €9,95.

 

 

petit collage puzzel reading owl shPuzzel van gerecycled karton
Een perfect verantwoord cadeautje. In dit schattige doosje zitten 24 puzzelstukjes voor een leuke puzzel met een afbeelding met uilen. Gemaakt van gerecyled karton. Te koop voor €6,95 bij PSikhouvanjou.

 

 

punniksetPunnikpoppetjes set
Dit is een beetje nostalgie voor mij, ik was vroeger gék op punniken. Met deze set kunnen kinderen de mooiste slangen en koorden maken. Als je wol gebruikt en het in daarna wast, krijg je mooie vilten koorden. Te koop voor €9,95 bij Waschbaer.

 

 

knutselautoKartonnen knutselauto
Met dit leuke pakket kunnen kinderen zelf aan de slag en al hun fantasie kwijt. het pakket bestaat uit 6 auto’s en verschillende motieven om te gebruiken. Te koop voor €9,50 bij House of products.

 

 

Fantasie klei regenboog kleurenNatuurlijke fantasie klei
Kleien is leuk voor alle leeftijden! Deze set bestaat uit 6 mooie pastelkleuren. De klei is helemaal van natuurlijke en dus veilige materialen gemaakt, zoals aardappelzetmeel en bijenwas, en gekleurd met veilige kleuringen. De klei droogt niet en kan steeds weer worden gebruikt. Te koop voor €3,25 bij Greenjump.nl.