Langer frisse sokken met duurzame bamboe

Ook je sokken kun je in een duurzame variant aanschaffen, namelijk sokken die zijn gemaakt van bamboe! Kleding (dus ook sokken) gemaakt van bamboe heeft vele voordelen, het is niet alleen heel milieuvriendelijk, maar zeker in het geval van sokken is het ook een groot voordeel dat stof van bamboe extra hygiënisch is.

De stof heeft namelijk van zichzelf antibacteriële eigenschappen. Dit is fijn voor je voeten (en de geur van je sokken!) maar zorgt er ook voor dat er bij de productie ervan geen pesticiden gebruikt hoeven te worden.

thought duurzame sokken

Zacht en ademend

Sokken van bamboe zijn niet alleen fijn omdat het hygiënischer is, ze zijn door de structuur van de bamboe-vezel ook extra zacht en ademend, zo blijven je voeten dus langer fris. Wat ook scheelt is dat bamboe van nature licht elastisch is. Sokken gemaakt van bamboe sluiten daarom altijd goed aan op je voet, zonder dat daar synthetisch materiaal in de sok voor nodig is.

Beter voor het milieu

Maar sokken van bamboe dragen doe je niet alleen voor jezelf, je helpt ook het milieu! Als grassoort groeit bamboe snel en het heeft weinig water en geen irrigatie nodig. Voor het gebruik van textiel worden alleen de zijtakken gebruikt, zodat dezelfde plant ieder jaar weer kan worden geoogst. Daarnaast kan het groeien op de meest arme grond en heeft het in principe geen bestrijdingsmiddelen nodig door de antibacteriële eigenschappen. Wat bamboe nog meer milieuvriendelijk maakt is dat het 5 keer meer co2 opneemt dan bomen van gelijke hoogte en produceert het 35% meer zuurstof. Door de stevige wortels verhindert bamboe erosie en gaat het ontbossing tegen.

Leuke sokken van bamboe vind je bij Lotika, een leuke shop waar je alles op het gebied van duurzaam ondergoed kan vinden, zoals sokken voor dames en ook voor heren.

Op zoek naar met met bamboe? In onze categorie met bamboe kleding vind je onze selectie met de leukste webshops waar je mooie bamboe kleding kunt vinden!