Langer frisse sokken met duurzame bamboe

Ook je sokken kun je tegenwoordig in een duurzame variant aanschaffen, namelijk sokken die zijn gemaakt van bamboe! Kleding (dus ook sokken) gemaakt van bamboe heeft vele voordelen, het is niet alleen heel milieuvriendelijk, maar zeker in het geval van sokken is het ook een groot voordeel dat stof van bamboe extra hygiënisch is. De stof heeft namelijk van zichzelf antibacteriële eigenschappen. Dit is fijn voor je voeten (en de geur van je sokken!) maar zorgt er ook voor dat er bij de productie ervan geen pesticiden gebruikt hoeven te worden.

Zacht en ademend
Sokken van bamboe zijn niet alleen fijn omdat het hygiënischer is, ze zijn door de structuur van de bamboe-vezel ook extra zacht en ademend, zo blijven je voeten dus langer fris. Wat ook scheelt is dat bamboe van nature licht elastisch is. Sokken gemaakt van bamboe sluiten daarom altijd goed aan op je voet, zonder dat daar synthetisch materiaal in de sok voor nodig is.

Beter voor het milieu
Maar sokken van bamboe dragen doe je niet alleen voor jezelf, je helpt ook het milieu! Als grassoort groeit bamboe snel en het heeft weinig water en geen irrigatie nodig. Voor het gebruik van textiel worden alleen de zijtakken gebruikt, zodat dezelfde plant ieder jaar weer kan worden geoogst. Daarnaast kan het groeien op de meest arme grond en heeft het in principe geen bestrijdingsmiddelen nodig door de antibacteriële eigenschappen. Wat bamboe nog meer milieuvriendelijk maakt is dat het 5 keer meer co2 opneemt dan bomen van gelijke hoogte en produceert het 35% meer zuurstof. Door de stevige wortels verhindert bamboe erosie en gaat het ontbossing tegen.

Leuke sokken van bamboe vind je bij Greendaddy, een leuke shop met alléén ondergoed voor bamboe. En alleen voor mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *