Knowledge Cotton kleding online – biologisch katoen

Het Deense kledingmerk Knowledge Cotton Apparel is een echte pionier op het gebied van duurzame kleding. Ze maken met name hippe kleding voor mannen, die niet alleen stijlvol is maar ook zoveel mogelijk milieuvriendelijk gemaakt. Dit bijzondere verhaal begon allemaal in een klein Deens dorpje. Al sinds 1969 maakt Knowledge Cotton Apparel duurzame kleding op zo natuurlijk mogelijke wijze. De grondlegger was in 1994 een van de eerste fabrikanten van garen gemaakt van 100% biologisch katoen en werd daarmee de grootste van Noord-Europa. Nu hebben ze zichzelf tot doel gesteld om de wereld in 2015 maar liefst 150 ton pesticiden, chemicaliën en kunstmest te besparen. En daarbovenop wordt er volgens het duurzame kledingmerk maar liefst 66% procent CO2 uitstoot bespaart door gebruik van biologisch katoen (in plaats van gewoon katoen). Dat is wijsheid!

KCA logo tagline 01

Duurzaamheidsbeleid Knowledge Cotton

Gebruik duurzame materialen: alle kleding is gemaakt van een combinatie van biologisch katoen, biologisch wol, gerecycled PET of biologisch linnen. Alle materialen worden op een natuurlijke (gecertificeerde) manier geverfd zonder chemicalieen. Al het katoen is Global Organic Textile Standard (GOTS) gecertificeerd, het strengste keurmerk voor biologisch katoen. Knowledge Cotton gebruikt alleen handgeplukte katoen van de hoogste kwaliteit voor de kleding. Het biologische merino wol komt voornamelijk uit Zuid Amerika van wat ze zelf ‘happy sheep’ noemen (bron KCA academy). Biologisch wol garandeerd o.a. dat de schapen goed behandeld worden (veel ruimte), pesticide-vrij voedsel grazen en er mogen geen antibiotica gebruikt worden. Het leer wat gebruikt wordt voor kleding en accessoires is ‘100% organic tanned’. Dit is volgens Knowledge Cotton Apparel een oud proces wat de impact op het milieu minimaliseert. Voor de voering van winterjassen gebruiken ze gerecyclede PET flessen (25 vermalen flessen maken polyester-garen voor 1 jas!), wat zo’n 70% CO2 uitstoot uitspaart t.o.v. gebruik van nieuw polyester.

knowledge-cotton-apparel pet

Eerlijke productie: omdat het katoen GOTS gecertificeerd is, garandeert dat eerlijke productie van de katoen in ontwikkelingslanden. Waar de katoen precies vandaan komt deelt Knowledge Cotton niet. Van andere materialen is geen keurmerk beschikbaar. De katoen wordt tot draden geweven in de weverij in Denemarken. Knowledge cotton kleding wordt hoogstwaarschijnlijk ook in Denemarken gemaakt (er wordt geen specifieke melding gemaakt, behalve van ‘de fabriek’), wat eerlijke productie garandeert. Naast GOTS heeft Knowledge zich ook gecommitteerd aan de OE100 standaard

Knowledge Cotton kleding kopen?

Je vind een grote collectie Knowledge Cotton Apparel kleding online bij onder andere LocalsUnited en Waschbaer.

Andere duurzame kledingmerken

Alchemist kleding
Alternative Apparel kleding
Komodo kleding
– Misericordia kleding
People Tree kleding

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *