fbpx

Kies je voor korting of geef je een donatie? Het experiment van MUD Jeans

mudjeans newyearIn deze maand vol feestdagen  met acties en kortingen, voert het Nederlandse duurzame merk MUDJeans een sociaal experiment uit. MUD Jeans gelooft dat iedereen een feestelijke decembermaand mag hebben, en deze maand geven zij in hun shop iedereen die een bestelling doet de keuze: ga je voor €20,- korting óf doneer je €20,- aan de fabrieksmedewerkers in Tunesië die de jeans maken?

“We willen diegenen die onze kleding maken verrassen.Vaak wordt vergeten dat zij het meest belangrijk zijn, zonder hen zou er helemaal geen product te koop (of in ons geval, te leasen) zijn” – Danique Gunning, Marketing Manager MUD Jeans.

Verzamel de laatste karmapunten van het jaar!

Continu maken we keuzes. Groot of klein, iedereen wil de beste maken. Maar in deze complexe tijd, waarin winkels de aandacht trekken door extreme kortingen en goedkope producten: wat is dan de juiste keuze?

MUD Jeans spreekt het kleine stemmetje in je hoofd aan dat je vertelt wat goed is en wat slecht. Wanneer je een bestelling doet kun je niet alleen een korting weggeven, je kan ook een Nieuwjaarswens schrijven voor de hardwerkende mensen in Tunesië. De mensen in Tunesië krijgen wat oprechte aandacht.

mudjeans

Een eerlijke jeansfabriek

De Tunesische fabriek Yousstex is gecertificeerd door FairWear Foundation. Alle medewerkers verdienen een minimumloon, werken geen overuren en krijgen drie weken betaald verlof. De fabriek is staat bekend als innovatief.

“De wasserij is compleet high-tech; laser en ozone apparatuur gecombineerd met een water recyclingfabriek maken dat dit een fabriek van de toekomst is. Deze technieken helpen ons water en chemicaliën te verminderen. Normaal gesproken zijn jeans gebleekt met veel water en chemicaliën, maar voor onze lichte tinten gebruiken we vooral de natuurlijke ozone techniek” – Dion Vijgeboom, Denim Expert MUD Jeans.

Over MUD Jeans

MUD Jeans is een Nederlands duurzaam denim merk. In 2013 introduceerde MUD Jeans het innovatieve ‘Lease A Jeans’ concept. Met dit concept won MUD Jeans verschillende prijzen zoals de Edie Award for Sustainability Business Models en de Peta Vegan Award. De organisatie houdt zich bezig met de transitie richting een circulaire mode-industrie, met zo veel mogelijk recyclen en upcyclen van grondstoffen. MUD Jeans bereikt hoge standaarden bij verschillende duurzame organisaties zoals het internationale B Corp en hetYoung Designer Program van de Fair Wear Foundation. MUD Jeans is het eerste CO2 neutrale denimmerk volgens de BLUEdot certificatieproces en neemt via BLUEdot deel aan positieve CO2 projecten die de CO2 uitstoot neutraliseren.

Bekijk hier meer info over deze actie >