Kerstdagen op een andere manier vieren? Check deze 6 inspirerende tips!

De kerstdagen komen er weer aan, dat betekent lekker eten en drinken en vooral gezellig samen zijn. Maar voor velen is het ook een traditie dat gevierd moet worden en bijna als verplichting gezien en gevoeld wordt. Dat is jammer en daarom willen we je inspireren om een andere invulling aan de kerstdagen te geven.

Wil je de kerstdagen op een andere manier vieren? Check deze inspirerende tips!

kerstdagen anders vieren tips duurzaam

1. Zet anderen in het zonnetje

Door anderen in het zonnetje te zetten, krijg je een goed gevoel. Zeker tijdens de kerstdagen. Ga op de thee bij oudere mensen in de buurt of in een zorghuis. Maak een kort praatje, breng ze een goede doelen cadeautje of iets lekkers en ga door naar het volgende deurtje. Wellicht heb je in je eigen omgeving ook mensen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Verras ze met zelfgebakken koekjes, een kerststol of iets anders leuks of lekkers. Zo maak je kerst voor iedereen warm en sfeervol.

2. Boek een hotel/stedentrip

Wil je liever ontsnappen aan alle verplichtingen, etentjes en andere visites? Ga er dan lekker op uit en boek een hotel of maak een toffe stedentrip. Zeker in deze tijd een bijzondere belevenis, want meestal is een hotel of accommodatie mooi versierd, is iedereen in een relaxte stemming en ondertussen kom je zelf een beetje bij van alle drukte van de afgelopen tijd. Maak een lekkere wandeling in de omgeving waar je bent en spot alle mooie kerstversieringen. Gegarandeerd een succes!

3. Boek een vakantiehuis

Altijd een goed idee! Boek een vakantiehuis waar en met wie je maar wilt. Tijdens de kerstdagen geeft sneeuw een extra sfeertje, dus boek gezellig een vakantiehuis in de sneeuw. Kun je samen met je gezin, met familie of met vrienden de kerstdagen in de sneeuw vieren. Hoe leuk!? Sneeuwschoenen aan, muts op, sleetje rijden en glühwein drinken … een betere kerst dan dit wordt het niet!

4. Netflix of spelletjes marathon

Wil je helemaal niet weg, maar wil je ook geen verplichtingen thuis? Dan zit er niets anders op dan een dagje (of twee) een Netflix of spelletjes marathon te houden. Even iets anders dan volop eten en drinken en veel kletsen, maar gewoon lekker chillen. Trek een comfortabel huispak en een paar warme sloffen aan, steek de kaarsjes aan en wie doet je wat?

5. Klusjes afwerken

Er zijn altijd klusjes in en rond huis die blijven liggen en waar je maar niet aan toekomt. En omdat je nu twee vrije dagen hebt, kun je mooi je slag slaan. Ene kant jammer van je kostbare tijd, aan de andere kant geeft het een goed gevoel als je de kluslijst verder kunt afvinken.

6. Doen waar je zin in hebt

Last but not least, doe gewoon lekker waar je zin in hebt. Niemand kan je iets verplichten wat je niet wilt. Het gaat erom dat jij doet wat je wilt en waar je gelukkig en blij van wordt. Al is het online shoppen, je opsluiten in de badkamer met (h)eerlijke verzorgingsproducten of misschien juist wel helemaal niets doen! Of wat dacht je van een stapel boeken weglezen met een lekker kopje thee of wijntje erbij? Doen waar je zin in hebt, dat maakt van kerst een relaxte kerst.

Maak er heerlijke en ontspannen kerstdagen van, zoals jij ze wenst!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *