Je huis verduurzamen zorgt voor een lagere energierekening

Heel Nederland is in de bespaar modus gesprongen en er worden allemaal ideeën uit de kast getrokken om thuis zoveel mogelijk energie te besparen. Een van die manieren om energie te besparen is door het verduurzamen van je huis. Dit kun je zo klein of groot aanpakken als je zelf wilt, er zijn namelijk heel veel manieren om je huis duurzamer te maken. En voor sommige aanpassingen kun je zelfs een compensatie vanuit de gemeente krijgen, omdat ze mensen willen stimuleren om te verduurzamen.

huis isoleren besparen

Dit hoort allemaal bij een plan om de wereld te verduurzamen, omdat we slecht voor het milieu hebben gezorgd. Maak hier dus gebruik van.

Isolatiemateriaal plaatsen in je woning

Je kunt je huis op verschillende manieren isoleren. Je kunt bijvoorbeeld het dak en de spouwmuren isoleren. Je verliest namelijk vooral veel warmte door het dak. Daarnaast kun je de vloer isoleren, hier komt als voordeel bij dat eventuele vloerverwarming niet zo hard hoeft te werken.

Heb jij nog enkel glas en zou je wel dubbel glas willen hebben? De kosten hiervan zijn best wel hoog, maar je kunt dit ook op een goedkopere manier oplossen: door het plaatsen van raamfolie. Je plakt dit niet op het raam, maar iets ervan af. Op die manier creëer je een extra luchtlaag en boots je eigenlijk dubbel glas na. Het scheelt enorm in de kosten voor energie en het is een relatief goedkope manier van verduurzamen.

Zonnepanelen op het dak

Een andere manier om goedkope energie te fiksen is door het plaatsen van zonnepanelen. Voor zonnepanelen krijg je een subsidie vanuit de overheid, je mag namelijk de BTW hiervan terug vragen. Zonnepanelen leveren energie terug aan de energieleverancier. Dit teruggeleverde bedrag wordt maandelijks van jouw te betalen bedrag afgehaald. Als jij een aantal panelen hebt liggen, heb je dus een lagere rekening.

Het kan ook zijn dat jij voldoende zonnepanelen hebt om jouw verbruik te coveren, dan streek je het dus tegen elkaar af en kost het je feitelijk niks. Maar: hoe meer panelen je neemt, hoe hoger de investering.

Overige manieren om energie te besparen

Daarnaast zijn er nog veel meer manieren die je thuis kunt toepassen. Zo kun je radiatorfolie kopen en dit tussen de verwarming en de muur in plaatsen. Zo voorkom je dat de warmte van de radiator verdwijnt in de muur. De warmte wordt dan binnenshuis gehouden. Ook tijdens het douchen kunnen we veel energie besparen. Je kunt bijvoorbeeld een besparende douchekop installeren, zodat je minder water verbruikt. Je kunt er ook voor kiezen om iets kouder dan normaal te douchen, dat bespaart ook behoorlijk wat energie!

En de laatste tip: draai de verwarming 1 of 2 graadjes naar beneden om op die manier te besparen. Sloffen aan en een kleedje op de bank om de kou te verslaan.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *