Maak je huis slimmer én groener met smart home technologie!

Ken je dat gevoel? Thuis komen in een ijskoude woning omdat je vergeten bent de thermostaat in te stellen? Of lampen die onnodig de hele avond aanstaan? Zonde! Met smart home technologie is dat verleden tijd.

Je woning wordt er niet alleen een stuk comfortabeler van, je bespaart er ook nog eens energie mee. En dat is goed voor je portemonnee én voor het milieu!

smarthome

Waarom slim wonen ook groen wonen is

Smart home apparaten automatiseren taken en maken je woning energiezuiniger. Zo kun je:

  • De verwarming op afstand bedienen: Nooit meer thuiskomen in een koud huis! Met een slimme thermostaat regel je de temperatuur vanuit je luie stoel of zelfs als je op vakantie bent. Zo bespaar je energie én geld.
  • Lampen slim bedienen: Vergeet nooit meer een lamp uit te schakelen. Met slimme lampen schakel je ze eenvoudig in en uit via je smartphone of tablet. Ook kun je timers instellen of sfeerverlichting creëren.
  • Waterverbruik in de gaten houden: Slimme watermeters meten je waterverbruik per dag, per uur of zelfs per apparaat. Zo weet je precies waar er water verspild wordt en kun je gericht besparen.
  • Energieverbruik per apparaat analyseren: Met een slimme energiemeter zie je precies hoeveel energie elk apparaat in huis verbruikt. Zo bespaar je gericht op energiekosten én verminder je je CO2-voetafdruk.

smarthome groen

Houd ook rekening met de risico’s

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat je smart home veilig is. Een slim huis klinkt handig, maar niet iedereen realiseert zich dat hackers in kunnen breken op je apparaten. Denk maar eens aan het risico dat je loopt als hackers toegang krijgen tot de beelden van bijvoorbeeld een beveiligingscamera. Met een simpele hack weten ze te allen tijde wanneer iemand wel of niet thuis is.

Met deze tips beperk je de risico’s:

  • Gebruik sterke wachtwoorden en wijzig deze regelmatig
  • Installeer alle updates zo snel mogelijk
  • Koop apparaten die voldoen aan Europese veiligheidsnormen
  • Lees de privacyverklaring voordat je een apparaat koopt
  • Gebruik een VPN om je online privacy te beschermen. Daarmee is je adres nooit bekend en de verbinding is versleuteld. Download Surfshark nu meteen om direct veilig online te kunnen.

Er zijn talloze smart home apparaten op de markt. Kijk eens rond en ontdek welke toepassingen jouw leven makkelijker en duurzamer kunnen maken. Naast de genoemde apparaten zijn er bijvoorbeeld ook slimme thermostaten voor warm water, slimme rookmelders en slimme sloten. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *