Hoeveel lippenstiften heb jij?

Mijn moeder zou nooit zonder zorgvuldige make-up op de deur uit zijn gegaan maar zelf zit ik iets anders in elkaar. Ik haal ook maar zelden een borstel door mijn haar. Het enige wat ik wél bijna altijd doe voordat ik de deur uit loop is even lippenstift op doen. Ik kies altijd voor vettige lipstick van biologische merken, dus het voelt voor mij alsof ik lippenbalsem draag.

Zonder voel ik me ook kaal. Ik weet nog dat ik met de echtgenoot en het hondje door Göteborg liep en tot de ontdekking kwam dat ik geen lippenstift in mijn tas had. Ik ben de dichtstbijzijnde bio-winkel in gelopen en heb er één gekocht van het in Zweden populaire merk Annemarie Börlind. Het bleek een hele fijne.

lippenstift

Ooit werkte ik in een dure schoenen- en tassenwinkel en hadden we een verkooptraining. De mijnheer die de training gaf vertelde dat de gemiddelde Nederlandse vrouw twee lippenstiften heeft. Twee. Ik moest dit even op me in laten werken. Niet twee in elke handtas maar in totaal twee.

Het is misschien wel heel zuinig en duurzaam, twee lippenstiften en als ze op zijn pas weer nieuwe kopen, maar ik zou het niet kunnen.

En zo blijkt maar weer dat ik niet de gemiddelde vrouw ben. Ik heb twee lippenstiften van MineralFusion die ik bij de Whole Foods in Californië gekocht heb (een rode en een paarsige), een lippenstift van PHB Ethical Beauty kleur Rose Flame die ik op mijn bruiloft droeg en een knalroze van Dr. Hauschka.

Maar mijn favoriet is toch wel het merk Benecos. Die lippenstift is het vetst (in de niet-puberale zin van het woord), ik heb ‘m in ‘peach’, ‘pink honey’ en ‘toffee’.

Nu is die laatste bijna op en dan zou je denken dat ik er nog genoeg heb (véél meer dan twee) maar ik ‘moet’ toch echt een nieuwe aanschaffen want die kleur past echt óveral bij…

Reacties zijn gesloten.