Hoe kun je duurzamer rijden en je elektrische auto efficiënt opladen?

Een elektrische auto biedt tegenwoordig de mogelijkheid tot duurzamer rijden, zonder uitlaatgassen. Het enige nadeel van een elektrische auto is dat het laden van deze auto langer duurt dan het tanken van een brandstof auto. Waardoor het misschien voor sommige mensen minder aantrekkelijk wordt om elektrisch te gaan rijden.

Daarom gaan we het hebben over het efficiënt laden van een elektrische auto. En ook over hoe je dit nog duurzamer kunt doen!

blog opladen elektrische auto

Het laden van een elektrische auto

Zoals eerder al genoemd werd is het laden van een elektrische auto, een van de redenen waardoor elektrisch rijden minder aantrekkelijk voor je kan zijn. Wanneer je namelijk een brandstof auto moet tanken, ben je met maximaal 10 minuten weer weg bij het tankstation. Maar wanneer je de auto gaat opladen bij een snellader langs de weg, sta je rustig 45 minuten te wachten totdat de auto vol is. En dat terwijl je al een snellader gebruikt. Daarnaast is de stroom van een snellader ook niet de goedkoopste stroom.

Het thuisladen van een elektrische auto

Om ervoor te zorgen dat het rijden van een elektrische auto aantrekkelijker wordt, kun je er ook voor kiezen om een laadpaal thuis te laten plaatsen. Een laadpaal voor thuis is een kleine compacte box, die je makkelijk aan de muur kunt hangen. Dit kan zowel buiten, als in de garage. Als het gaat om laadpalen voor thuis zijn er meerdere mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld de wallbox pulsar plus, die tot wel 22 Kw kan laden.

Het voordeel van een laadpaal aan huis is dat je de auto kan opladen wanneer je slaapt. Je hangt namelijk simpelweg de auto aan de lader wanneer je thuis bent, als je weer weg gaat haal je de auto weer van de lader. Zo zorg je ervoor dat je altijd met een volle accu op pad kunt.

is elektrische auto duurzaam nlog

Het duurzaam laden van een elektrische auto

Naast dat je de auto gemakkelijk aan huis kunt opladen, is er ook een manier om het thuisladen nog voordeliger te maken en zelfs duurzamer. Zo kun je er namelijk voor zorgen dat jouw elektrische auto wordt opgeladen met zonne-energie. Wanneer je zonnepanelen hebt thuis, kun je natuurlijk ook de elektrische auto hiermee opladen.

Zo laad je nog goedkoper de auto op en het is nog duurzame stroom ook. Hiermee haal je het meeste uit de elektrische auto, maar ook het meeste uit de zonnepanelen!

 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *