Hippe eco sieraden van plantaardig ivoor bij MoreThanHip

MoreThanHip heeft een nieuwe collectie eco sieraden, gemaakt van de taguanoot. Van dit materiaal, ook wel plantaardig ivoor genaamd, worden prachtige sieraden gemaakt. Deze sieraden van het merk Joyas hebben een zachtglanzende en natuurlijke uitstraling. Echt superhippe eco-sieraden!

Met Joyas biedt MoreThanHip een breed assortiment Tagua-sieraden: kettingen, armbanden, oorbellen en ringen in veel verschillende ontwerpen en kleurencombinaties. Ze zijn met de hand gemaakt in Colombia, volgens fair trade normen.

Fair trade plantaardig ivoor

De olifant is een bedreigde diersoort omdat hij gestroopt wordt voor zijn ivoren slagtanden. Gelukkig is er een uitstekend alternatief: tagua. Het goede nieuws: tagua groeit gewoon aan een boom. Een boom – de taguapalm – die elk jaar evenveel ivoor produceert als een olifant.

tagua_eco_sieraden_morethanhip_448_2

De noten vallen vanzelf van de boom. Ze hoeven alleen maar op natuurljike wijze hard te worden. Hoewel het materiaal hard en solide is, voelt het toch zacht en warm aan. Bovendien is Tagua licht van gewicht en dus een genot om te dragen.

Bekijk de complete nieuwe collectie sieraden bij MoreThanHip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *