Het belang van Fairtrade biologische katoen

De Fairtrade week is begonnen en loopt tot 2 november. In het hele land doen er een record aantal winkels mee en zijn er verschillende activiteiten en aanbiedingen om het belang van Fairtrade verder onder de aandacht te brengen. Naast de bekende Fairtrade bananen, koffie en cacao zijn er ook andere producten, zoals bijvoorbeeld katoen, waar veel kleine boeren de steun van Fairtrade ervaren. Waarom Fairtrade voor de biologische katoenboeren in India van groot belang is, weet Hein Voss, eigenaar van fairtrade kledingmerk RE-5 en H3P Motives als geen ander. 

Tijdens persoonlijke inspirerende ontmoetingen en gesprekken met de katoenboeren heeft hij hier voldoende goede en mooie voorbeelden van gezien.“Vorig jaar toen wij met het bedrijf de Max Havelaar Innovation Award ontvingen, was ik in India bij de biologische katoenboeren op het veld. Ik heb daar toen weer ervaren dat de keus voor Fairtrade biologische katoen echt een groot verschil maakt in het leven van de katoenboer en zijn gezin” zo meldt Hein. 

Actie: elke dag maakt RE-5 een speciale Fairtrade Dag-Aanbieding bekend via facebook en twitter!

Elke dag een fairtrade aanbieding

RE-5 brengt deze fairtrade week, het belang van Fairtrade biologische katoen extra onder de aandacht. Elke dag brengt het merk RE-5 een speciale Fairtrade Dag-Aanbieding! RE-5 maakt ’s ochtends om 8.30 op facebook en twitter de dag-aanbieding bekend. Gedurende de hele dag kun je het product in de RE-5 webshop voor een gereduceerde prijs bestellen!

Hein re5 biologisch katoen 460

“Afgelopen weekend hebben we al vele positieve en fijne reacties ontvangen op dit leuke initiatief”, vertelt Hein. “Ik zou zeggen volg ons, maak deze week gebruik van ons speciale aanbod en stap over op ‘h’eerlijke duurzame kleding. Goed voor jezelf. Goed voor de wereld.” 

> Bekijk alle fairtrade kleding bij Re-5

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *