Groen en goed voor je portemonnee: waarom zou je kiezen voor duurzame kinderkleding?

De tijd vliegt voorbij en kinderen groeien als kool, dat kun jij als ouder of verzorger vast beamen. Helaas betekent dit ook dat je continu nieuwe kinderkleding moet aanschaffen en dat heeft aanzienlijk een impact op het milieu én je portemonnee. Maar gelukkig wordt duurzaamheid een steeds populairder begrip. Er is inmiddels genoeg hippe, duurzame en tijdloze kinderkleding te koop. In dit blogartikel vertellen we je meer over de voordelen van het kiezen voor duurzame kinderkleding en waarop je moet letten bij het kopen ervan. Lees en laat je inspireren!

waarom kiezen voor duurzame kinderkleding tips

De voordelen van duurzame kinderkleding kopen

Duurzame kinderkleding biedt een wereld van voordelen voor zowel onze kinderen als de planeet:

 • Lekker milieubewust
  Duurzame kinderkleding wordt geproduceerd met het oog op milieuvriendelijkheid. Bij elke stap in het productieproces wordt hier rekening mee gehouden. Wanneer je kiest voor duurzame kinderkleding, draag je bij aan het verminderen van watervervuiling, CO2-uitstoot en afvalproductie. Duurzame merken gebruiken vaak biologische of gerecyclede materialen. Denk jij ook lekker milieubewust? Wij wel! Want het milieu en onze samenleving zijn de toekomst van onze kids.
 • Profiteer van betere kwaliteit
  Duurzame kinderkleding wordt vaak geproduceerd van betere kwaliteit materialen. De materialen worden zorgvuldig geselecteerd. Dit betekent dat je niet alleen minder vaak nieuwe kleding hoeft te kopen, maar ook dat de kleding langer meegaat. De focus op duurzaamheid in de mode betekent dat duurzame kinderkleding minder snel uit de mode raakt en bestand is tegen trends. Je bespaart ook nog eens een hoop kosten, dáár zijn wij dol op!
 • Een tweede leven
  Is jouw kindje uit de kleding gegroeid? Geen kind (😉) overboord! Doordat de items langer mooi blijven en tijdloos zijn kun je de kleding wellicht verkopen op Vinted. Of familieleden, vriendjes en vriendinnetjes kunnen het doordragen. Zo hoef je niets weg te gooien en van de opbrengsten kun je weer nieuwe duurzame items kopen. Win-win! Duurzame kleding verdient een tweede leven.
 • Eerlijke arbeidsomstandigheden
  Een ander belangrijk aspect van duurzame kinderkleding is dat het vaak wordt geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit betekent dat werknemers in de productie eerlijke lonen en goede arbeidsomstandigheden krijgen. Helaas worden veel goedkope kledingstukken geproduceerd in slechte omstandigheden, waar arbeiders worden uitgebuit. Wij maken de wereld graag een stuk eerlijker!
 • Tijdloos en uniek design
  Last but not least, duurzame kinderkleding wordt vaak gekenmerkt door het tijdloze en unieke design. In plaats van te streven naar massaproductie, richten duurzame merken zich op tijdloze stukken die opvallen door hun originaliteit. Wij houden van unieke en tijdloze items in onze garderobe. Jij ook?

Waarop moet je letten bij het kopen van duurzame kinderkleding?

waarom kiezen voor duurzame kinderkleding blog

Weet waar je winkelt

Bij het kopen van duurzame kinderkleding is het handig om te weten waar je het wilt kopen. Probeer je voor het koopproces te verdiepen in diverse duurzame merken die transparant zijn over hun productieproces en die hun inzet voor duurzaamheid kunnen aantonen. Er zijn veel gecertificeerde duurzame merken op de markt die gebruik maken van biologische materialen en eerlijke productieprocessen. Zo weet je dat het op een eerlijke manier geproduceerd is.

Kies voor biologische of natuurlijke materialen

Zoek naar kledingstukken die zijn gemaakt van biologisch katoen of andere natuurlijke materialen. Deze materialen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ze zijn ook zachter en comfortabeler voor de huid. En dat is uiteraard ook heel belangrijk, zeker voor kinderen!

Koop minder, kies bewuster

In plaats van een kast vol goedkope kleding die snel de kwaliteit verliest, kun je beter investeren in minder, maar kwalitatieve kleding die langer meegaat. Probeer kleding te kiezen die basic, veelzijdig en tijdloos is, zodat je het voor verschillende gelegenheden en seizoenen kunt gebruiken. Het is ook handig om te letten op de combinaties die je kunt maken met verschillende kledingstukken. Zo heb je niet altijd veel nodig om toch verschillende kledingsets te kunnen maken.

Kleding ruilen

Nog een manier om duurzaam te zijn, is door kleding te ruilen. Je kunt je vriendinnen vragen om de kleding van jullie kids te ruilen als de maten overeenkomen. Superleuk en handig! Dit kun je ook doen met jullie eigen garderobe natuurlijk. Dit is niet alleen een geweldige manier om geld te besparen, maar het helpt ook om je portemonnee te spekken en de impact op het milieu te verminderen.

Wees bewust van de impact van wassen

Het wassen van kleding heeft ook een aanzienlijke impact op het milieu. Probeer je kleding minder vaak te wassen, gebruik een lage temperatuur waar mogelijk en hang de kleding op om te drogen in plaats van een droger te gebruiken. Dit helpt niet alleen om energie te besparen, maar het verlengt ook de levensduur van de kleding.

Kies jij nu ook voor duurzame kinderkleding? Met deze tips ben je vast overtuigd! Het kopen van duurzame kinderkleding kan in het begin misschien een beetje wennen zijn, maar het is een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Voor ons, maar ook voor onze kinderen. Hiermee kunnen we een positieve impact hebben op het milieu en onze samenleving.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *