Gezichtsverzorging met natuurlijke producten: zacht voor je huid en het milieu

Je gezicht verzorgen is belangrijk om je goed te voelen. Het liefst wil je een gladde, zachte huid, misschien met wat make-up om het af te maken. Op deze website hebben we regelmatig tips gegeven om je eigen verzorgingsproducten te maken. Maar het kan zijn dat je daar geen tijd voor hebt. Gezichtsverzorging op basis van pure, natuurlijke producten is dan ook een goede optie.

natuurlijke gezichtsverzorging blog

Gezichtsverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten

Door goede gezichtsverzorgingsproducten te gebruiken, geef je je huid de beste verzorging, die het milieu niet belast. De ingrediënten zijn zo min mogelijk bewerkt, bevatten geen chemische middelen die je huid kunnen belasten en hebben slechts een kleine impact op het milieu. Met dit soort producten wil je graag je (nog niet aanwezige) rimpeltjes wegwerken.

Er zijn verschillende categorieën gezichtsverzorgingsproducten. Voor het reinigen van je gezicht, speciaal voor het wegwerken van rimpels en natuurlijk het hydrateren van je huid. Bij elk van deze geef ik je een suggestie voor een goed, natuurlijk product.

Gezichtsreiniging stap 1

Het is gemakkelijk om te denken dat het niet nodig is om je gezicht elke dag schoon te maken. Zeker als je weinig of geen make-up gebruikt. Maar je huid krijgt heel wat te verduren op een dag: stof, vuil, fijne deeltjes in de lucht, deze zullen je poriën gaan verstoppen. Dit zorgt ervoor dat je huid minder goed kan ademen en het versnelt het verouderingsproces. Je kunt last krijgen van puistjes, mee-eters of acne.

Een goede manier om je gezicht te reinigen is met de African Black Soap. Deze zeep, die in Ghana wordt geproduceerd, is een natuurlijk product, dat rijk is aan Vitamine A en E. De zeep helpt je huid stevig te houden, is vochtinbrengend en gaat veroudering tegen. Het is super gemakkelijk om te gebruiken: Maak je handen nat, wrijf ze in met de zeep en smeer het schuim op je gezicht. Je kunt het even laten inwerken en daarna spoel je het weer af. Het is geschikt voor alle huidtypes. Een andere geschikte pure zeep om je gezicht mee te reinigen is Aleppo zeep. Dit is zeep op basis van olijfolie.

Gezichtsreiniging stap 2

De meeste producten die helpen je huid jong te houden, bevatten allerlei chemische stoffen met namen waar je van schrikt als je ze leest en zijn vaak ook erg duur. Als je liever niet dit soort middelen op je huid smeert, maar iets dat puur natuur is (en ook nog eens betaalbaar) kun je kiezen voor een tonic van toverhazelaar (ook wel hamamelis of witch hazel genoemd). Deze waterige vloeistof werkt reinigend, voedend en versterkend op de huid.

Door de samentrekkende werking maakt de toverhazelaar je huid gladder en strakker. Dat helpt om rimpeltjes als sneeuw voor de zon te laten verdwijnen. Andere oneffenheden worden ook tegengegaan, zoals wallen onder je ogen, puistjes en acne en zelfs blauwe plekken. Je brengt toverhazelaar heel eenvoudig op je gezicht aan met een doekje of (herbruikbaar) wattenschijfje. Andere natuurlijke tonics die je hiervoor kunt gebruiken zijn rozenwater of oranjebloesemwater. Na deze stap is het nodig om je huid nog te voeden en hydrateren.

Stap 3: vochtinbrengende producten

Een van de redenen dat je huid tekenen van veroudering gaat vertonen, is dat je huid minder collageen produceert. En dat is een van de stoffen die je huid soepel en zacht houdt. Zonder collageen droogt hij uit en dat is de reden dat hydratatie zo belangrijk is.

Wil je graag gezichtsverzorging op basis van natuurlijke ingrediënten, dan is Shea Butter een geweldige optie. Het is een natuurlijke boter, die rijk is aan vitamine A, E en F. Deze voeden de huid en houden hem soepel. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en de bijzondere stoffen ondersteunen het zelfherstellende vermogen van de huid. Je kunt het gebruiken als dagelijkse verzorging, maar ook om je huid te beschermen tegen kou, om littekens te verzorgen en als je verbrand bent.

Het voordeel van de Shea Butter van webshop Natural Heroes is dat deze niet bewerkt of geraffineerd wordt en dus alle actieve stoffen behoudt. Smeer je huid in na het douchen, zodat het goed opgenomen wordt. Andere fijne hydraterende natuurlijke voedende producten zijn mango butter, jojoba olie of argan olie.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.