Geweldige show van Chef’Special ook goed voor het goede doel!

Afgelopen zaterdag mocht ik in een uitverkochte Ziggo Dome genieten van de show van de Haarlemse band Chef’Special. Wát een spektakel was dat! Ik had deze band (als mede-Haarlemmer) al wel eens vaker gezien en ik was altijd onder de indruk hoe goed deze band live speelt.

Maar zo’n grote show als in Ziggo Dome, dat is toch niet niks. Maar ze hebben het hem geflikt, en hoe!

Maar wat je misschien niet weet, is dat er dankzij deze show maar liefst €25.000 euro is gedoneerd aan een heel mooi goed doel. Chef’Special is namelijk ambassadeur van EARTH Water. Dit is ook het water dat je kunt bestellen bij Ziggo Dome. Deze donatie gaat direct naar dit project in Kameroen.

Nou zeg ik heel eerlijk, ik ben niet zo’n fan van het drinken van water (of andere drankjes) uit een plastic bekertje. Dat is verre van duurzaam en de hoeveelheid plastic afval waar we nu mee zitten is gewoon echt een probleem.

Maar het is Ziggo Dome, een hele grote zaal, en dit is nou eenmaal hoe het is helaas. Ik snap dat het voor zo’n grote concertzaal niet zo makkelijk is hier verandering in te brengen. Glas is niet veilig genoeg, en andere alternatieven hebben allemaal hun nadelen. Toch hoop ik van harte dat Ziggo Dome hier wel over na gaat denken.

22154602 1845737305451340 2796988009175605461 n

Terug naar EARTH Water. Dit water kun je kopen bij dus Ziggo Dome maar ook vele andere (horeca)gelegenheden en het mooie ervan is dat je daarmee direct ook héle mooie goede doelen steunt. Zij verkopen water, maar steunen daarmee meteen belangrijke waterprojecten in ontwikkelingslanden waar toegang tot schoon drinkwater een probleem is.

EARTH Water heeft sinds hun bestaan meer dan een miljoen euro gedoneerd!

En Chef’Special zet zich hier ook al enkele jaren voor in. Zo hebben ze samen met EARTH Water een van de projecten bezocht en ze blijven aandacht vragen voor het waterprobleem in bepaalde ontwikkelingslanden en de mooie projecten van EARTH Water.

Bekijk hier het filmpje waarin Chef’Special samen met de EARTH Water oprichters Henk en Patrick een project in Kenia bezoekt:

De show van Chef’Special maakte echt indruk. Soms ging echt het dak eraf, en weer op een ander moment maakten ze de sfeer heel mooi en intiem. En altijd met een super strak geluid.

Erg mooi om te zien was het toen ze van het grote podium even tijdelijk verhuisden naar een rond, kleiner platform, wat meer achterin de zaal. De hele zaal werd donker gemaakt met alleen het platform subtiel verlicht, waar de jongens van Chef’Special op krukjes een aantal van hun rustige nummers speelden.

IMG 9044.PNG
Foto genomen met mijn telefoon. Was in het echt nog zoveel mooier!

In de hele zaal verschenen lichtjes van telefoons. Het leek net een sterrenhemel. Al met al echt betoverende avond!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.