Ga relaxed de zomer in met een duurzame hangmat!

Lekker relaxen doe je deze zomer in een duurzame, eerlijk geproduceerde hangmat. Zowel thuis in de tuin (of in het park!) als op vakantie. De hangmatten van parachutestof zijn lichtgewicht en compact. Makkelijk mee te nemen dus!

blog duurzame hangmatten morethanhip

Eerlijk geproduceerd en klimaatneutraal
De hangmatten van MoreThanHip worden op eerlijke wijze gemaakt in Indonesië, in een kleinschalig atelier. De werknemers worden naar lokale omstandigheden goed betaald en zijn door de werkgever verzekerd voor ziektekosten. Daarnaast zijn de hangmatten klimaatneutraal gemaakt via het Climate Neutral Fonds. De CO2-uitstoot van de productie en het transport van de hangmatten is hiermee gecompenseerd en wordt geïnvesteerd in kleinschalige projecten voor hernieuwbare energie in ontwikkelingslanden.

Duurzame parachutestof
Parachutezijde, ofwel polyamide, is een veelzijdige stof. Het is een zeer sterk en slijtvast materiaal, dat goed bestand is tegen water, schimmels en zonlicht. Ideaal dus voor het maken van hangmatten. Bovendien gaat een hangmat van parachutestof gemiddeld drie keer langer mee dan een hangmat van katoen.

blog duurzame hangmatten morethanhip2

Ook de restjes parachutestof worden goed gebruikt. Hier worden bijvoorbeeld kleurrijke windvangers van gemaakt. Leuk in de tuin of op de camping, maar ook erg leuk als decoratie op de kinderkamer!

Stevige hangmatten
De hangmatten hebben als voordeel dat ze sterk, comfortabel en luchtdoorlatend zijn, wat zorgt voor een natuurlijke ventilatie en een heerlijk ligcomfort. Daar kom je de zomer wel mee door. De hangmatten zijn verkrijgbaar in drie formaten: Single, XXL en Family en zijn verkrijgbaar vanaf € 39,95. Bekijk voor meer info de leuke site van MoreThanHip >