FREITAG tassen concurrent uit Engeland

Iedereen kent de FREITAG tassen van hergebruikt vrachtwagenzeil wel. De Zwitserse tas is misschien wel het meest populaire duurzame product in Europa. Nu is er een betaalbaardere variant van het Engelse Sourced online te koop.

Het Engelse familiebedrijf Sourced redt sinds 2011 vrachtwagenzeilen van hun laatste reis naar de stortplaats en maakt er messengerbags en schoudertassen van. MoreThanHip heeft haar assortiment onlangs uitgebreid met deze stoere tassen van ge-upcycled vrachtwagenzeil.

Gered van de stortplaats

valentijnsdag_messenger_vrachtwagenzeil_morethanhip_10akopie_72Vele duizenden kilometers door weer en wind hebben ze afgelegd op het Europese wegennet, talloze ladingen beschermend tegen sneeuw, ijs, regen en de brandende zon. De eigenschappen die daar voor nodig zijn – waterdicht, sterk en duurzaam – bezitten vrachtwagenzeilen nog steeds als ze na jaren worden afgedankt. Te goed voor de stortplaats en perfect als materiaal voor een tweede leven.

Lokaal gemaakt en hergebruikt

sourced logoSourced produceert haar tassen volledig lokaal. Het benodigde materiaal voor elk product wordt met de hand uitgesneden en vervolgens gereinigd, gecontroleerd en dan nogmaals schoongemaakt met een organische oplossing. Zodra alle stukken klaar zijn, worden ze gebundeld en in eigen huis of bij lokale ateliers aan elkaar genaaid tot het eindproduct. Voor de schouderbanden van de messenger bags worden gerecyclede autogordels gebruikt. Fietsbinnenbanden dienen als materiaal voor het afbiezen van de randen van het vrachtwagenzeil. Veel materialen die anders op de vuilnisbelt zouden belanden, worden op deze manier nuttig hergebruikt.

MoreThanHip-Sourced_lrWaterdicht en uniek

Source produceert sterke, waterdichte tassen met een basic design en die uniek zijn door de enorme verscheidenheid van het basismateriaal. Bovendien zijn de tassen van Sourced met prijzen van € 49,95 tot € 89,50 betaalbaar, in vergelijking met FREITAG. De tassen zijn bij uitstek geschikt voor intensief dagelijks gebruik. Bovendien zijn geen twee items ooit hetzelfde door de oneindige variatie in basiskleuren van het zeil en de logo’s, belettering en afbeeldingen die er ooit op zijn aangebracht.

Drie messengers en een tote bag
De vrachtwagenzeiltassen van Sourced zijn sinds kort verkrijgbaar bij de duurzame webwinkel MoreThanHip. Het assortiment bestaat uit een messenger bag in drie verschillende formaten: Nice (small), London (medium ) en New York (large) en wordt gecomplementeerd met de tote bag Oslo. Met prijzen van € 49,95 tot € 89,50 mogen deze tassen zeer betaalbaar worden genoemd vergeleken met FREITAG tassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *