fbpx

Een bloemetje door de bus voor een duurzamere toekomst

Een bloemetje krijgen is altijd leuk, maar niet de makkelijkste attentie om op te sturen. Stichting Milieudefensie deed het toch: ik kreeg vorige week een kaartje van gerecycled papier met bloemzaadjes erin door de brievenbus.

Het kaartje kon ik in een bloempot of de volle grond stoppen, bedekken met 2 centimeter aarde en het elke dag water en wat liefde geven (stond er niet bij, maar dat doe ik altijd maar voor de zekerheid) en dan zouden er vergeet-me-nietjes uit komen.

bloemetje door de bus blog

Een leuke manier om aandacht te vragen voor de petitie die momenteel gaande is. Met deze petitie wil Milieudefensie de overheid een zet in de groene richting geven. Ze vragen onder meer aan de overheid om de klimaatcrisis met daadkracht aan te pakken, met een groen banenplan te komen, zodat mensen die door de corona-crisis hun baan kwijt zijn geraakt weer zicht hebben op een toekomst, en voorwaarden te stellen aan de staatsteun die vele bedrijven (hebben) ontvangen.

De petitie heb ik natuurlijk getekend. En het leuke was dat ik toen gelijk ook kaartjes met bloemzaadjes kon bestellen om te versturen. Zo geef je geluk door. Hopelijk gaan de kaartjes-ontvangers ook de petitie tekenen en de bloemetjes planten.

En zo wordt de aarde steeds een stukje groener. Nu de regering nog.