Duurzame zomervakantie musthaves die je niet mag vergeten!

Ik ga op vakantie en ik neem mee… een waslijst aan producten. De koffer kan amper dicht en je neemt, zoals elk jaar, weer veel te veel mee. Met deze duurzame zomervakantie musthaves die je niet mag vergeten, heb je in ieder geval de belangrijkste dingen mee en geniet je volop van een heerlijke zomervakantie. Succes met inpakken!

duurzame musthaves zomervakantie

Luchtige zomerse kleding

Je neemt altijd te veel mee in je koffer en dit is echt niet nodig. Probeer enkele basisitems mee te nemen waarmee je eindeloos kunt variëren en combineren. Kies vooral voor luchtige zomerse kleding, bijvoorbeeld kleding gemaakt van bamboe. Het dragen van bamboe kleding is comfortabel, het is heerlijk zacht en de kleding kan zelfs meer dan 60% vocht opnemen. Ideaal dus wanneer je transpireert tijdens de warme zomerdagen. Bovendien heeft bamboe kleding een antibacteriële werking, dus je blijft lekker fris.

Zomerse accessoires

Deze worden nog weleens vergeten in te pakken voor de vakantie. Zomerse accessoires zijn een must, zoals een zonnebril, een hoed of pet tegen de zonnestralen en wat dacht je van een mooie en vooral duurzame tas waar je al je accessoires in mee kunt nemen? Deze mogen absoluut niet ontbreken in je koffer en tijdens je zomervakantie. Een stevige rugtas is aan te raden wanneer je een wandeling in de bergen gaat maken. Heb je weleens van een microvezel handdoek gehoord? Het neemt weinig ruimte in beslag en neemt voldoende vocht op. Ideaal om in je rugtas of strandtas mee te nemen onderweg. Stel dat je onderweg een verfrissende duik wilt nemen!

Herbruikbare waterfles

Vergeet ook vooral een herbruikbare waterfles niet! Zo heb je altijd een fles water bij de hand, blijft je lichaam gehydrateerd tijdens de warmte en hoef je onderweg niet elke keer een nieuwe plastic fles te kopen, maar kun je het navullen. Duurzamer kan niet! Maar let wel op dat je niet overal in het buitenland het kraanwater kunt drinken. Neem eventueel een grote fles mee van huis die je kunt navullen in je kleine waterfles.

Duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten

Duurzame en natuurlijke verzorgingsproducten zijn een must voor onderweg en je zomervakantie. Er zijn verschillende producten verkrijgbaar, let er ook op dat de producten compact zijn zodat je ze gemakkelijk mee kunt nemen onderweg. De volgende zomervakantie verzorgingsproducten/musthaves mogen zeker niet ontbreken in je koffer:

Door te kiezen voor duurzame zomervakantie musthaves draag je bij een aan beter milieu en geniet je optimaal van een heerlijke zomervakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *