Met deze duurzame moederdag cadeautips maak je zeker indruk!

Het is weer bijna Moederdag, de dag waarop we stilstaan bij wat onze moeders allemaal voor ons doen. Dat wat vaak zo vanzelfsprekend lijkt, wordt op deze dag gevierd!

Zelf vind ik dat Moederdag vooral is bedoeld zodat kinderen zelf iets liefs maken voor hun moeder. Maar natuurlijk vindt elke moeder het ook leuk om iets te krijgen! (ook al zegt ze dat het niet hoeft)

Ik verzamelde de leukste Moederdag cadeau tips voor je, waarmee je moeder zeker blij zal zijn en waar de wereld meteen ook een beetje mooier van wordt!

duurzaam moederdag cadeau

Maar ik vond ook een briljant cadeau idee wat iedereen kan maken, een ‘I love my mom jar’. Hiervoor kun je een glazen pot hergebruiken, deze vullen met briefjes waarop staat waarom jij (of je kinderen) van je moeder houdt of andere lieve dingen. De pot vul je met deze briefjes en je plakt er een leuk etiket op. Een perfect en lief cadeau!

Je kan er eentje maken met een briefje voor elke dag, maar dan moet je wél de inspiratie hebben om 365 briefjes te schrijven. Je kan er ook eentje maken met een briefje voor elke week, of gewoon een pot met 10 of een x aantal briefjes. Super leuk om samen met kinderen te maken!

Duurzame moederdag cadeau tips

1. Fairtrade rozen per post (met gratis Tony Chocolonely!)

moederdag fb2

Ken je Bloompost al? Dit is het ideale cadeau voor iemand die niet in de buurt woont, je stuurt een mooie blos bloemen of leuke luchtplantjes op per post! Je kiest zelf de kaart, je kan een persoonlijke tekst invullen en je kiest een verpakking. En de rozen zijn fairtrade. Bloompost heeft een leuke moederdagactie, je krijgt namelijk gratis een reep Tony Chocolonely voor in je pakketje. Zo maak je je moeder dubbel blij aanstaande zondag, want ja, Bloompost bezorgt op zondag! (de actie is inmiddels verlopen).

2. TOMS mama & ik collectie

toms moederdag mamaHoe leuk is dit! Zowel voor jongens als meisjes heeft TOMS shoes een super mooie mama & ik collectie. Oftewel een paar TOMS voor jou en een matching paar TOMS voor je kind! En daarbij doneert TOMS ook nog eens voor elk verkocht paar, een paar schoenen aan iemand in nood. Wat een super leuk en origineel moederdagcadeau, als ik mocht kiezen wist ik het wel. Ze zijn er al vanaf de kleinste maten met verschillende versies voor echt jonge voetjes en al wat oudere kindjes.

3. De Bee’s wrap

moederdag bees wrapDe Bee’s wrap is helemaal hot. Deze handige wrap is een vervanger voor huishoudfolie en scheelt een boel afval. Ze zijn super handig in het gebruik en zien er ook nog eens leuk uit. Je leest er hier een review over. Te koop bij Greenjump.

4. Natuurlijke verzorgingsproducten

moederdag cadeausetFijne verzorgingsproducten zijn een populair cadeau voor Moederdag, en het is iets wat je dagelijks gebruikt en dus altijd van pas koopt. Maar graag wel zonder microplastics en andere onnatuurlijke irriterende stoffen! Bij webshop BigGreenSmile vind je leuke cadeausets van natuurlijke merken en ook de Groene Drogist heeft een leuke selectie gemaakt met mooie natuurlijke cadeaus voor moederdag.

5. Duurzame moederdag cadeau box

Zoek je een origineel moederdag cadeau? Zustainabox heeft een super leuke duurzame cadeauboxen samengesteld. Je ontvangt dan een box vol met leuke duurzame cadeaus in een bepaald thema. Je kunt kiezen uit verschillende leuke thema-boxen, zoals de Personal care box met verzorgingsproducten, of de Ma-de-liefste box voor iedereen met groene vingers. Op de site van Zustainabox kun je bekijken welke duurzame cadeauboxen ze allemaal aanbieden!

moederdag

Dit zijn cadeau ideeën waarvan ik (als mama) denk dat de meeste moeders hier heel blij mee zouden zijn!

Fijne Moederdag alvast!

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.