Duurzame CV-ketel kiezen? Ontdek hier waar je op moet letten

Om echt een steentje bij te dragen aan de aarde willen we natuurlijk het liefst van het gas af. Helaas is dat nog niet in alle huishoudens mogelijk. We kunnen ons huis verder verduurzamen door te kiezen voor een hoogwaardige CV-ketel. Je wilt het liefst de beste cv ketel om zo duurzaam mogelijk te stoken. In dit artikel kijken we met jou naar de beste opties om het stoken bij jou in huis zoveel mogelijk te verduurzamen.

cv ketel vervangen duurzaam 1

 

Vraag door

Waarschijnlijk installeer jij je nieuwe CV-ketel niet zelf, maar laat je dat over aan jouw vaste installateur. Het is waarschijnlijk dat hij zal adviseren om gewoon bij je huidige CV-ketel te blijven of een vergelijkbare variant te kiezen. Probeer door te vragen. Door wat door te vragen en eventueel wat overtuigingskracht te gebruiken, blijkt verduurzaming (soms met wat creativiteit) echt mogelijk te zijn!

Energielabel

Je wilt een zo duurzaam mogelijke CV-ketel hebben, en het is dus van belang dat je verschillende CV-ketels met elkaar vergelijkt om zo tot de meest duurzame optie te komen. Vergelijk cv ketel consumentenbond eens om de beste keuze te maken. De meest duurzame CV-ketel heeft een A+-label voor het verwarmen van de radiatoren en een A-label voor het tapwater. Let ook op de capaciteit van jouw CV-ketel. In de meeste huishoudens heb je voldoende aan een CW van 4. Als je bijvoorbeeld meerdere badkamers hebt of apparaten die gas verbruiken en je wilt deze allemaal tegelijk kunnen gebruiken, is het beter om te kiezen voor een CW van 6 of 7.

Onderhouden

Een duurzame CV-ketel is ook een CV-ketel die lang meegaat. Daarom moet je de CV-ketel goed onderhouden. Met een automatische ontluchter hoef je niet zelf te ontluchten, en jouw CV-ketel stookt te allen tijde op zijn efficiëntst. Combineer jouw CV-ketel bovendien met een vuilafscheider, die roest en ander vuil in het water in jouw ketel direct filtert. Dit verbetert wederom het rendement van jouw CV-ketel en zorgt ervoor dat hij aanzienlijk langer meegaat. Laat jouw CV-ketel ook regelmatig controleren door de installateur voor eventueel extra onderhoud.

Stoken en een slimme thermostaat

Uiteindelijk is het vanuit duurzaamheidsoogpunt natuurlijk het allerbelangrijkste om gewoon niet te veel te stoken. Je hoeft je huis echt niet de hele tijd op 20 graden te houden; voor de meeste mensen is 18 graden helemaal prima. Het is een goed idee om een slimme thermostaat te overwegen. Met een slimme thermostaat kun je de temperatuur in huis via een app op je telefoon reguleren. Als je de hele dag niet thuis bent, is het niet nodig om het in huis echt warm te houden. Vanaf je werk kun je regelen dat je huis langzaam opwarmt, zodat je in een lekker warm huis thuiskomt.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *