Duurzaam op vakantie? Het kan met een elektrische auto met grote actieradius

De opkomst van de elektrische auto is het afgelopen decennium een van de meest besproken onderwerpen in de auto-industrie geweest. Dankzij de technologische vooruitgang en de grotere actieradius worden elektrische auto’s een haalbare optie voor wie duurzamer wil reizen.

duurzaam op vakantie met elektrische auto 1

Enkele redenen waarom elektrische auto’s de beste optie zijn voor duurzamer reizen:

 • Elektrische auto’s hebben een veel lagere CO2 voetafdruk dan benzineauto’s
 • Elektrische auto’s zijn goedkoper in gebruik en onderhoud dan benzineauto’s
 • Actieradius elektrische auto is veel groter dan een paar jaar geleden, waardoor ze een haalbare optie zijn voor langere reizen
 • Elektrische auto’s komen steeds vaker voor, waardoor het gemakkelijker wordt om onderweg oplaadpunten te vinden
 • Elektrische auto’s zijn leuk om in te rijden!

Als je duurzaam wilt reizen, zijn elektrische auto’s de juiste keuze. Met een lagere koolstofvoetafdruk, goedkopere bedrijfskosten en een grotere actieradius worden elektrische auto’s de beste optie voor wie zijn impact op het milieu wil verminderen.

Er bestaan veel misvattingen over elektrische auto’s

Met de toenemende populariteit van elektrische auto’s zijn ook de misvattingen erover toegenomen. Een van de grootste misvattingen is dat elektrische auto’s niet geschikt zijn voor lange afstanden. Dit is absoluut niet waar! Elektrische auto’s zijn niet alleen geschikt voor lange afstanden, maar kunnen ook efficiënter en voordeliger zijn dan benzine- of dieselauto’s. Hier zijn enkele van de meest voorkomende misvattingen over het reizen over lange afstanden met een elektrische auto, en de waarheid erachter.

1. Elektrische auto’s kunnen geen lange afstanden afleggen

Dit is een van de meest voorkomende misvattingen over elektrische auto’s. Mensen denken dat omdat elektrische auto’s een beperkte actieradius hebben, ze niet geschikt zijn voor lange afstanden. Dit is echter niet het geval. Elektrische auto’s hebben de laatste jaren een lange weg afgelegd en de gemiddelde actieradius van een elektrische auto is nu meer dan 300 km. Dit betekent dat elektrische auto’s meer dan geschikt zijn om lange reizen te maken.

2. Elektrische auto’s zijn te duur

Een andere veel voorkomende misvatting is dat elektrische auto’s te duur zijn om te rijden. Dit is niet waar. Ja, de aanschafkosten van een elektrische auto kunnen hoger zijn dan die van een benzine- of dieselauto, maar na verloop van tijd zijn elektrische auto’s goedkoper in het gebruik. Dit komt omdat je niet hoeft te betalen voor benzine of diesel, en elektrische auto’s hebben lagere onderhoudskosten.

3. Elektrische auto’s doen er te lang over om op te laden

Dit is een andere veel voorkomende denkfout over elektrische auto’s. Mensen denken dat het opladen van elektrische auto’s lang duurt, maar dat is niet het geval. De meeste elektrische auto’s kunnen in hooguit een paar uur volledig worden opgeladen. Dit betekent dat je je elektrische auto ‘s nachts kunt opladen en hem de volgende dag klaar hebt om te gaan.

4. Elektrische auto’s zijn niet zo krachtig als benzine- of dieselauto’s

Dit is een andere veel voorkomende misvatting over elektrische auto’s. Mensen denken dat elektrische auto’s niet zo krachtig zijn als benzine- of dieselauto’s, maar dat is niet het geval. Elektrische auto’s hebben juist veel koppel, waardoor ze snel kunnen accelereren. Dit maakt ze perfect voor het inhalen en passeren van andere auto’s op de snelweg.

5. Elektrische auto’s zijn niet zo comfortabel als benzine- of dieselauto’s

Dit is een andere veel voorkomende misvatting over elektrische auto’s. Mensen denken dat elektrische auto’s niet zo comfortabel zijn als benzine- of dieselauto’s, maar dat is niet het geval. Elektrische auto’s zijn net zo comfortabel als elke andere auto op de weg. Ze hebben soepele, stille motoren die zorgen voor een ontspannen rijervaring.

blog opladen elektrische auto

Zeer geschikt voor reizen door Europa

Elektrische auto’s zijn een geweldige optie voor langeafstandsreizen. Ze zijn efficiënt, rendabel en comfortabel. Dus als je erover denkt om over te stappen op een elektrische auto, laat je dan niet tegenhouden door de verkeerde voorstellingen!

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Ze zijn beter voor het milieu en efficiënter dan auto’s op benzine. Maar hoe zit het met lange afstanden? Kunnen elektrische auto’s echt de reis maken van bijvoorbeeld Amsterdam naar Barcelona?

Het antwoord is een overweldigend ja! Elektrische auto’s zijn meer dan geschikt voor lange afstanden. Er zijn zelfs al een aantal eigenaren van elektrische auto’s die de reis van Amsterdam naar Barcelona hebben gemaakt in hun elektrische auto.

Een overzicht wat er nodig is om de reis in een elektrische auto te maken:

1. Ten eerste moet je een goede elektrische auto hebben. Er zijn een aantal goede elektrische auto’s op de markt, maar ze zijn niet allemaal geschikt voor lange afstanden. Je moet een elektrische auto vinden met een goede actieradius en een snelle oplaadtijd.

2. Ten tweede moet je je route zorgvuldig plannen. Je moet rekening houden met zaken als oplaadpunten en overnachtingsmogelijkheden. Er zijn veel redenen om plaatsen te verkennen terwijl je wacht op het opladen van een elektrische auto tijdens een reis. Ten eerste kan het de eentonigheid van een lange reis doorbreken. Het kan ook een gelegenheid zijn om nieuwe plaatsen en culturen te leren kennen.

3. Ten derde kan het reizigers de kans geven om uit te rusten en zich op te laden voordat ze verder reizen. Ten slotte kan het gewoon een leuke en plezierige manier zijn om wat tijd door te brengen onderweg.

Er zijn een paar verschillende manieren om plaatsen te vinden om je elektrische auto op te laden in Europa. Eén manier is het gebruik van een laadpaalzoeker, zoals die van de Europese Commissie. Een andere manier is het gebruik van een smartphone-app, zoals ChargeMap. Ten slotte kun je ook de plaatselijke bevolking om aanbevelingen vragen.

4. Ten vierde moet je voorbereid zijn op het onverwachte. Zaken als lekke banden en lege accu’s komen voor, ook bij elektrische auto’s. Het is belangrijk om een plan te hebben voor dit soort problemen.

Een reis van Amsterdam naar Barcelona in een elektrische auto is mogelijk. Het vergt alleen een beetje planning en voorbereiding. Zorg ervoor dat je deze checklist volgt voordat je op reis gaat! Dan kun je er zeker van zijn dat je optimaal van je reis zult genieten.

 • Controleer of de auto volledig is opgeladen voordat je vertrekt.
 • Plan de route van tevoren, rekening houdend met oplaadpunten
 • Trek extra tijd uit voor laadstops
 • Controleer op mogelijke storingen van het oplaadnetwerk
 • Neem een reservelader of -stroombron mee
 • Houd het batterijniveau tijdens de reis in de gaten

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *