Duurzaam ondernemen? Vergeet je relatiegeschenken niet!

Waar je denkt aan duurzaam ondernemen, denk je snel aan led verlichting en een paperless office. Een onderdeel waar minder snel aan wordt gedacht is het geven van duurzame relatiegeschenken. Een leuke goodiebag of een kaartje aan het einde van het jaar. Het is belangrijk om je zakelijke relaties goed in stand te houden. Duurzame relatiegeschenken bieden een uitstekende gelegenheid om je waarden uit te dragen en tegelijkertijd een positieve indruk achter te laten bij klanten en zakenrelaties. In deze blog gaan we in op de voordelen en waar je op kunt letten.

duurzaam ondernemen relatiegeschenken blog

De voordelen van duurzame relatiegeschenken

Natuurlijk als eerste een verminderde milieubelasting: Duurzame relatiegeschenken zijn gemaakt van gerecyclede materialen, hernieuwbare bronnen of biologisch afbreekbare stoffen. Door te kiezen voor deze geschenken verminder je je ecologische voetafdruk en draag je bij aan het verminderen van de uitputting van natuurlijke hulpbronnen.
Beter imago: Het gebruik van duurzame relatiegeschenken toont je betrokkenheid bij milieuvraagstukken en duurzaam ondernemen. Dit kan een positieve invloed hebben op hoe je bedrijf wordt gezien door klanten, partners en medewerkers. Het laat zien dat je verder denkt dan alleen winst.
Langdurige impact: In tegenstelling tot traditionele relatiegeschenken hebben duurzame relatiegeschenken vaak een langere levensduur, zeker wanneer je wat meer investeert. Of het nu gaat om een herbruikbare koffiemok, een gerecyclede tas of een via de zon oplaadbaar apparaat, deze geschenken zullen worden gebruikt en herinneren ontvangers voortdurend aan jouw merk en de duurzame waarden die je vertegenwoordigt.

Waar je op kunt letten bij het geven van duurzame relatiegeschenken

1. Materialen: Kies voor geschenken die zijn gemaakt van gerecyclede materialen, zoals gerecycled plastic, papier, glas of textiel. Materialen van hernieuwbare bronnen, zoals bamboe of organisch katoen, zijn ook goede keuzes. Vermijd producten die schadelijke chemicaliën bevatten of moeilijk biologisch afbreekbaar zijn. Wanneer je te maken hebt met van nature minder duurzame producten kun je vaak alsnog duurzame keuzes maken. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan het geven van keycords en keycords bedrukken. Keycords zijn verkrijgbaar in gewoon plastic maar een betere optie is bijvoorbeeld gerecycled plastic of een duurzaam geproduceerde inkt.

2. Productieproces: Let op de duurzaamheid van het productieproces. Kies voor leveranciers en fabrikanten die zich inzetten voor milieuvriendelijke productiemethoden, zoals energie- en waterbesparing, afvalbeheer en ethische arbeidsomstandigheden. Wanneer je enige research doet kom je vaak meer te weten over de achtergrond van het bedrijf.

3. Functionaliteit en bruikbaarheid: Zorg ervoor dat de relatiegeschenken praktisch en functioneel zijn. Door geschenken te kiezen die lang meegaan en een nuttige rol spelen in het dagelijks leven, vergroot je de kans dat ze regelmatig gebruikt worden en uw merk zichtbaar blijft. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan praktische relatiegeschenken van Maxilia zoals mokken of pennen.

4. Communicatie en bewustwording: Maak van de gelegenheid gebruik om je duurzame inspanningen te communiceren. Zo kun je natuurlijk vermelden op je website welke duurzame keuzes je als bedrijf maakt. Maar voeg ook informatie toe aan de relatiegeschenken over de duurzame kenmerken ervan en hoe deze bijdragen aan een groenere toekomst. Dit kan anderen inspireren om ook duurzame keuzes te maken.

Door duurzame relatiegeschenken te omarmen, laat je bedrijf zien dat het zich bewust is van de impact die het heeft op het milieu en dat het zich inzet voor een duurzamere toekomst. Het is een kans om een positieve boodschap uit te dragen, relaties op te bouwen en anderen aan te moedigen om ook duurzaamheid hoog in het vaandel te houden.Kies dus voor een groenere benadering op gebied van relatiegeschenken en draag bij aan een wereld waarin duurzaamheid de norm is, ook op zakelijk gebied.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Maxilia.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *