Doe je mee met de loop-naar-je-werk-dag?

Misschien wisten jullie het niet, maar op 5 april is het loop-naar-je-werk-dag. Niet te verwarren met fiets-naar-je-werk-dag, dat is 31 mei. Die laatste is voor mij een stuk lastiger te realiseren: dan moet ik eerst mijn fiets mijn super steile Haarlemse trap op tillen en er dan vanaf fietsen. Die sla ik dus even over.

Maar lopen naar mijn werk kan ik wel: gewoon die enge trap af. En tijdens mijn middagpauze loop ik ook: even naar de brievenbus of naar het park met mijn hondje.

blog loop naar je werk dag

Thuiswerken is dus erg goed voor het milieu. Niet alleen hoef ik geen gebruik te maken van vervuilend vervoer, ik hoef ook geen dingen te eten uit een kantine: ik maak elke dag mijn eigen biologische salade klaar. Dit is veel beter voor het milieu dan een meegebrachte boterham – want de productie van tarwe warmt de aarde op – en natuurlijk véél beter dan een kroket of een ander vleesproduct.

De echtgenoot werkt wél in een andere stad. Soms gaat hij met het OV, maar dat is helaas een stuk duurder dan met de auto (ik droom van een regering met GroenLinks en SP die dát eens aan gaan pakken), en héél soms gaat hij lopen. Hárdlopen, met een vriend. 23 kilometer. En alsof de duvel ermee speelt: zodra ze hun hardloopschoenen aan hebben getrokken arriveert er een wolkbreuk.

‘Niels en Arjo lopen-weer’ noemen ze dat laconiek. En daar gaan ze dan.

Ik doe het ze niet na. Ik sta alleen met een handdoek klaar als hij druipnat weer terugkomt.

Als ik Google kom ik erachter dat ik het niet helemáál goed heb begrepen: ‘Loop op 5 april van je huis naar het station, van de bushalte naar kantoor of parkeer de auto eens wat verder weg dan normaal. Wel helemaal van je voor- naar je kantoordeur wandelen mag natuurlijk ook’.

Ah, het is wandelen, niet lopen. En hardlopen hoeft al helemaal niet. Maar als de echtgenoot gaat wandelen dan duurt het wel heel lang voordat hij thuis is, zelfs als hij een deel met het OV doet. Het wordt dus rennen of niets. Ik houd het maar bij mijn middagwandeling.

Op de site van wandelnet.nl lees je meer over de loop naar je werk dag. Je kan zelfs leuke prijzen winnen en ook als organisatie kun je meedoen.

Een reactie op “Doe je mee met de loop-naar-je-werk-dag?

Reacties zijn gesloten.