Jaren geleden, ik woonde nog met een andere mijnheer dan nu, gaf ik eens een barbecue-feestje. Voor de gelegenheid kocht ik een stapeltje plastic-wegwerpborden. Niet zo milieubewust, dat wist ik toen ook al, maar ik nam aan dat papieren borden niet tegen flinke lepels satésaus en gloeiend hete spiesjes zouden kunnen. En van afwassen hield ik toen ook al niet. Bovendien had ik simpelweg niet genoeg borden om iedereen mee te kunnen bedienen.
Hun disposables gooi je namelijk weg zonder last te krijgen van je groene geweten
Van mijn toenmalige schoonmoeder kreeg ik nog een stapeltje hardplastic vakkenborden te leen, zo groot als een wagenwiel en fijn voor pietlutten zoals ik die er niet van houden als de sla slap wordt omdat ie tegen de hete saus aan ligt.
Je kunt al raden wat er gebeurde: iedereen nam een vakkenbord en ik stond alsnog langer af te wassen dan ik had staan barbecueën.
Milieubewust wegwerpen
Zou ik nú een feestje geven waarvoor ik een extra stapel borden nodig had, dan hoefde ik niet lang na te denken: ik zou ze bestellen bij webwinkel Disposables bio. Hun disposables gooi je namelijk weg zonder last te krijgen van je groene geweten. De borden zijn namelijk gemaakt van papier, karton, bamboe, suikerrietpulp of hampi.
Hampi wordt gemaakt van natuurlijk afgevallen bladeren van de Areca palmboom. In een fabriek in India wordt het houten deel van deze bladeren gebruikt om lichtgewicht servies van te maken. Het groene deel van het blad wordt op de grond achtergelaten zodat het daar zijn voeding weer terug kan geven aan moeder natuur.
Van het materiaal bagase (suikerrietpulp) heeft Disposables bio ook echte ‘vakkenborden’. Ook kun je er glazen gemaakt van maiszetmeel bestellen.
In de groenbak ermee!
Omdat de borden en schalen van Disposables bio worden gemaakt van 100% natuurlijke materialen, kun je ze na gebruik zonder wroeging in de groenbak gooien. Ze zijn namelijk volledig composteerbaar. Ook wordt er tijdens de productie zoveel mogelijk bespaard op water- en energiegebruik.
Dus wat kies jij voor je volgende picknick, de vierkante borden van suikerrietpulp, het houten pastabord of een schaal van hampi met twee compartimenten (handig voor als je de saus apart wil)? Tip van de kenners: dit hampi-schaaltje is ideaal voor kaasfondue: fondue in het ene vak en brood in het andere. Neem ‘m dus vooral ook mee op wintersport!
Reacties zijn gesloten.