Dit zijn de 5 leuke groene dingen waar ik deze maand blij van wordt

We weten het allemaal: de meest duurzame aankoop is de aankoop die je níét doet (behalve dan in het geval van energieslurpende koelkasten of auto’s geloof ik)… Maar soms komen er zulke fijne dingen voorbij dat je het niet laten kan om tóch iets nieuws in huis te halen. En sommige dingen heb je gewoon nodig.

Welke dat zijn van het onderstaande rijtje laat ik aan jou over…

leuke groene dingen

  1. Het Deense bedrijf Sinful maakt vibrators van gerecycled oceaanplastic. Het plastic dat is gebruikt voor de Ohhcean-collectie is door vissers uit de zee in Zuidoost-Azië gehaald. De opgeviste petflessen, visnetten en andere plastics zijn verwassen en versnipperd in samenwerking met het Zwitserse bedrijf #tide, dat zich bezighoudt met het upcyclen van plastic. Je kunt kiezen tussen de Magic Wand, de G-spot Vibrator en een Body Vibrator.Ze zijn ieder voorzien van een dunne laag siliconen om ze waterdicht te maken en aangenaam aan te laten voelen. Nee, ik heb ze niet uitgeprobeerd, dus dat avontuur zal je zelf aan moeten gaan.
  2. We hebben eindelijk een groenbak! Omdat we dicht bij het centrum wonen in een buurt met smalle straatjes zonder achterom, hadden we jarenlang geen groenbak. En zo’n grote hebben we nog steeds niet, maar die staan nu op diverse straathoeken in de buurt. Alle buurtbewoners mochten een gratis emmertje ophalen voor in de keuken of het balkon waarin ze groenafval kunnen verzamelen. Tot mijn vreugde vonden ze gretig aftrek. En het fijne is: we hebben nu veel minder restafval. Ons bakje wordt dagelijks gevuld met thee, bananenschillen en stronken van diverse soorten groenten. Om tuinafval in te stoppen is ie nog wat klein, maar dan moeten we er maar gewoon even mee naar de straathoek lopen.En het mooie is: het gft-afval genereert biogas tijdens het vergisten tot compost. Onze gebruikte thee wordt dus groene energie en daarna bodemverbeteraar. Ik ben nog nooit zo blij geweest met iets burgerlijks als een groenbakje.
  3. Toen ik laatst bij de HEMA een linnen T-shirt kocht kreeg ik er insecten bij. Nou, geen echte natuurlijk, maar ze hebben nu een actie waarbij je bij elke €10,- die je besteedt een bouwpakketje krijgt. Van dat bouwpakketje kun je een insect of een spin maken. Ik heb al een lieveheersbeestje en een honingbij in de vensterbank staan. Met behulp van een QR-code kun je meer te weten komen over het dier dat je net in elkaar hebt gezet. Leuk en leerzaam. En het allermooiste: eindelijk eens een winkel die met een weggeef-speelgoed-actie komt zónder plastic.
  4. Een bamboe kussensloop. In een boek over ouder worden las ik dat je huid, als je veertigplus bent, gevoeliger wordt voor vuil. Daarom is het verstandig om je kussensloop vaker te wassen. Ik wissel dus nu elke week van sloop (en om de week van dekbed). Maar omdat ik krullend haar heb slaap ik niet op een katoenen sloop. Een satijnen sloop is fijn voor huid en haar. Maar van welk materiaal? Een polyester sloop is goedkoop en lekker snel droog, maar niet zo goed voor het milieu omdat het plastic is. Een zijden sloop is lekker koel in de zomer, maar best duur en niet vegan.Tijdens mijn digitale zoektocht kwam ik de ideale oplossing tegen: een bamboe sloop. Bamboe is heel zacht en ideaal voor een gevoelige huid. Ook is het van nature hypoallergeen en huisstofmijt resistent. En het blijft ook nog eens lekker koel in de zomer.
  5. Duurzame toiletblokjes. We kennen allemaal die toilet-stickers om naast de pot plassen te voorkomen, maar ik heb nu andere wc-stickers: toilettapes. Toilettapes zijn toiletblokjes die gemaakt zijn met heel weinig plastic: je bespaart maar liefst 90% aan plastic als je deze stickers in je pot plakt. Inderdaad, stickers, want het blokje hangt aan een plakrand. Dit zorgt ervoor dat je ze makkelijk kunt verwijderen en ze ook goed blijven zitten in wc’s zonder rand.Je kunt kiezen uit 8 verschillende geuren die zijn gemaakt met biologisch afbreekbare ingrediënten. Ik kan alvast verklappen dat de Clean Cotton erg lekker ruikt en lekker lang mee gaat.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Een reactie op “Dit zijn de 5 leuke groene dingen waar ik deze maand blij van wordt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *