Dit is mijn ideale inpaklijst voor een duurzame vakantie

Vroeger vond ik het altijd maar burgerlijk: mensen die op vakantie gingen en dan halve kazen en potten pindakaas meenamen. Alsof er op hun vakantiebestemming niets te eten viel… Maar nu ik ouder ben, moet ik eerlijk toegeven dat er een aantal dingen is waar ik misschien wel zonder kán, maar liever niet zonder wíl tijdens mijn vakantie.

inpakken duurzame vakantie

Omdat ik op het moment dat deze blogpost online staat op vakantie ben, deze week een hele eerlijke ‘ik ga op vakantie en neem mee’. Wie weet heb je er zelf ook iets aan tegen de tijd dat je je koffers gaat pakken.

Duurzame huidverzorging

Als je gaat vliegen of beperkte ruimte hebt, dan kan het handig zijn om afgepaste hoeveelheden crème en gezichtsreiniger mee te nemen, maar ik heb daar eigenlijk een hekel aan, dus neem ik gewoon volle, nieuwe potten mee. Dan hoef ik niet zuinig te doen op vakantie en kan ik alles gewoon van tevoren inpakken. Mijn toilettas is altijd helemaal ingepakt.

Als de crème die ik gebruik op is, dan pak ik de pot uit mijn toilettas en stop daar een nieuwe in. Verder zit er natuurlijk een shampoo bar en een conditioner bar en een bamboe tandenborstel in de tas en een paar proefzakjes van mijn favoriete maskers.

Tip: als je iets bestelt bij Big Green Smile kun je vaak proefjes krijgen, die bewaar ik voor de vakantie.

Natuurlijke aloë vera

Er gaat altijd een flinke tube in mijn tas, want als ik langer in de zon gezeten of gelopen heb dan mijn huid fijn vond: aloë vera erop. Heb ik een muggenbult? Aloë vera erop. En ik doe geen gel in mijn haar, maar als ik het gewassen heb en ik de krul er weer in wil draaien dan blijft het met een beetje aloë vera erin perfect zitten.

Mijn favoriet is de Hero Gel van PHB Ethical Beauty.

Herbruikbare snackbags

Handig om gezonde snacks voor onderweg in mee te nemen. Ik doe al een paar jaar aan zaadrotatie (klinkt heel vies, is het niet en bij mij werkt het heel goed), dus wil ik vier soorten zaadjes meenemen. Thuis kopen we in bulk of in glazen potten, maar om te voorkomen dat we op vakantie plastic zakjes met zonnebloempitten moeten te kopen, neem ik een bag van Food Huggers of bento box vol mee.

Teiltje

Toen ik begon met het dragen van wasbaar maandverband, dacht ik dat ik op vakantie wel wegwerp zou blijven dragen, mocht het zo uitkomen. Maar inmiddels ken ik mezelf beter: ik vind stoffen maandverband nu eenmaal veel prettiger zitten. Dus heb ik ooit op vakantie in Italië een teiltje gekocht waarin ik het kan uitspoelen. Dat teiltje zit nu standaard in mijn koffer. Alleen onderweg gebruik ik nog wel eens ecologisch wegwerpmaandverband (het liefst van Yoni), de rest van de tijd heb ik een voorkeur voor Imse Vimse

Slaapmasker

Meestal ga ik op vakantie binnen Europa (met man en hond in de auto), maar ook dan word ik op vakantie vaak veel eerder wakker dan thuis. Waarschijnlijk gewoon omdat het licht anders is of de gordijnen minder verduisteren dan ik gewend ben. Daarom neem ik ook altijd een slaapmasker mee. Want om zeven uur wakker worden is leuk, maar je hond een aai geven, slaapmasker op doen en je dan nog even omdraaien is veel leuker.

Waar kun jij niet zonder op vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *