Deze Sinterklaas tips zijn écht duurzaam

December is de maand van cadeautjes, maar daardoor helaas ook de maand waarin veel plastic wordt aangeschaft dat snel kapot of anderszins verlaten in een hoek komt te liggen. Maar niets geven is ook zo saai, zeker als je mensen wil bedanken voor de steun die je van ze hebt gekregen het afgelopen jaar. Of omdat je ze een hart onder de riem wil steken omdat zij het moeilijk hebben gehad.

Maak december duurzaam en koop cadeautjes die het milieu zo min mogelijk belasten. 


duurzame sinterklaascadeaus tips

Geef een ervaring

Koop bijvoorbeeld ervaringen. Wellicht verkoopt je favoriete vegetarische lunchstek cadeaubonnen nu ze dicht zijn, geef je beste vriendin een bon voor lunch voor twee personen (met taart toe) cadeau. Lunchtentje blij, zij blij en jij ook als ze besluit om jou mee te nemen als de horeca weer open is. Liever een andere ervaring cadeau doen? Kijk dan eens op doenkado.nl.

Het hele jaar door bloemen

Zijn jouw ouders echte natuurliefhebbers die de bloemenpracht van het voorjaar en de zomer zo missen? Neem eens een kijkje op de website mookstories.com, daar vind je mooie droogbloemen in flessen die de donkere dagen kleur kunnen geven.

Help de vogels

Of bestel een winterpakket vogelvoer op de website van de vogelbescherming. Fijn voor de vogels en dan valt er voor je ouders ook nog wat te beleven in de tuin.

Gebruik het opnieuw

Heeft je favoriete collega een zwak voor fijne notitieboekjes? Kies dan een mooie voor hen uit bij moyu-notebooks. Deze boekjes zijn gemaakt van steenpapier en tot 500 keer herbruikbaar.

Een goede gids

Voor je neefje, de natuurbeschermer in de dop, koop je natuurlijk ‘Dit is een goed gidsje’ van Marieke Eyskoot, de jeugdversie van haar gids voor een betere wereld (binnenkort schrijf ik meer over deze aantrekkelijke gids).

Ik wil gewoon sokken in mijn schoen…

En ik? Ik wil heel graag sokken in mijn schoen. Bamboe sokken van het merk Miss Sparrow (te koop bij Lotika.nl) met vosjes of roodborstjes erop. Sinds mijn eerste paar bamboe sokken (vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen) ben ik helemaal om: bamboe is de bom. Bij ons in huis is het niet zo warm en alleen met bamboe sokken aan krijg ik geen koude voeten in mijn sloffen. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker zacht en het verbouwen van bamboe is beter voor het milieu dan katoen.

Bamboe groeit snel en heeft weinig water nodig en het is een sterke plant die kan groeien zonder pesticiden of kunstmest. Ze hebben bij Lotika trouwens ook bamboe ondergoed, misschien een idee voor je zus die haar thermostaat nog steeds op 20 heeft staan…?

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Reacties zijn gesloten.