De gids voor jonge klimaathelden: Dit is een goed gidsje van Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot is bekend van podcasts over diverse groene onderwerpen en auteur van ‘Talking dress’ (een gids over duurzame mode) en ‘Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle’.

marieke eyskoot dit is een goed gidsje blog

Die laatste heeft nu een jonger zusje.
‘Dit is een goed gidsje – voor een betere wereld’ is een kleurrijke hardcover vol tips en interviews die goed aansluit bij de belevingswereld van jongeren vanaf 9 jaar. Van afvalscheiding tot het tegengaan van voedselverspilling en van de misstanden in de kledingindustrie tot het opruimen van de plastic soep: deze gids behandelt het allemaal.

Ook voor oudere lezers valt er nog genoeg informatie uit deze gids te halen. Wist je bijvoorbeeld dat Nederlanders gemiddeld 39 kilo vlees per jaar eten? En dat er voor 1 kilo biefstuk tot wel 25 kilo voer nodig is? ‘Voer’ dat we ook gewoon zelf zouden hebben kunnen eten, zoals mais en soja.

Eye-openers op het gebied van duurzamer leven

Als iedereen 1 dag in de week geen vlees zou eten dan zou dat evenveel CO2 besparen als het van de weg halen van 1 miljoen auto’s. 
En zo bevat het goede gidsje nog meer eye-openers op het gebied van duurzamer leven.

Maar het houdt zich niet alleen bezig met klimaatkwesties: Marieke streeft duidelijk naar een betere wereld voor iedereen en schrijft op een toegankelijke manier over feminisme, racisme en lhbtq+-onderwerpen.

Niet alleen voor klimaathelden

En dat maakt het niet alleen een belangrijke gids voor jongeren, maar ook voor hun ouders en leerkrachten of voor je neef die net aan zijn PABO-opleiding is begonnen, voor je tante die nog steeds niet weet waarom ze zichzelf niet meer ‘blank’ mag noemen.

Kortom: dit is een gidsje voor iedereen.

pinterest

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.