Een creatieve manier om verpakkingsmateriaal te hergebruiken!

De bezorgdiensten rijden af en aan in ons land. Van de week zag ik in onze buurt zelfs twee bussen van hetzelfde bedrijf achter elkaar aan rijden.

Zo sus ik mijn geweten een beetje als ik weer eens iets besteld heb in een webwinkel.

Echt goed voor het milieu kan dat natuurlijk niet zijn. Maar aan de andere kant, anders hadden die spullen naar een winkel gebracht moeten worden. En wellicht waren de klanten dan ook weer met een auto naar die winkel gegaan…

Zo sus ik mijn geweten een beetje als ik weer eens iets besteld heb in een webwinkel. Gelukkig hergebruiken steeds meer webwinkels de dozen waarin ze hun voorraad geleverd hebben gekregen. ‘We recycle’ staat er dan op gestempeld. Zelf gebruik ik die dozen ook vaak opnieuw, om boeken in te verzamelen die ik naar de kringloop ga brengen, bijvoorbeeld. Of om spullen in te verpakken die ik op marktplaats verkocht heb.

Wat je gelukkig ook steeds minder vaak ziet, zijn van die plastic ‘wokkels’ die vroeger werden gebruikt om de dozen mee op te vullen. Milieubewuste webwinkels gebruiken vaak proppen papier, of luchtkussentjes van hergebruikt plastic. Maar laatst trof ik wel iets heel origineels. Toen ik de doos openmaakte waar mijn wasmiddel, vaatwastabletten en douchegel in bezorgd was, rook mijn huis gelijk lekker naar mais.

blog verpakkingsmateriaal

Omdat er ook nog wat kleine dingetjes in de doos zaten, kieperde ik ‘m om. Mijn hond was er als de kippen bij en at gelijk zo’n lekkere maiswokkel op. Zo kom je wel héél gemakkelijk van je verpakkingsmateriaal af. Maar hij mocht ze niet allemaal hebben, want de dochter van een vriendin van me is wel héél creatief met verpakkingsmateriaal… zij tovert ze op regenachtige woensdagmiddagen om in de mooiste knutsels.