Column: Wat mij betreft is het elke dag Warmetruiendag

Ik wás van plan om een stukje te schrijven over Warmetruiendag en dat die er binnenkort weer aan zat te komen. Voor wie Warmetruiendag niet kent: dat is een dag in februari waarop je de verwarming een graadje lager zet en ter compensatie een dikke trui aantrekt. En dit jaar… viel die dag op 5 februari. Oeps.

Echt schuldig over het feit dat ik het gemist heb kan ik me niet voelen: het is hier in huis immers elke dag Warmetruiendag (in de winter dan hè?). Ik werkte altijd al vanuit huis, dus heb ik zeggenschap over de thermostaat die standaard op 18 graden staat. Die ene keer dat ik ‘m een graad lager had staan kon ik niet werken, want mijn vingers werden stijf van de kou.

elke dag warmetruiendag blog

Sinds het begin van de corona-crisis is het thuiswerken niet alleen gezelliger, maar ook qua temperatuur aangenamer: mijn man werkt nu ook thuis en dan is een huis al snel warmer. En voor het geval ik koude voeten kreeg had ik al een tijd een oplossing: een hond. 
Ik kan dus gerust stellen dat het hier de hele maand Warmetruiendag is.

Heb je nou zelf ook Warmetruiendag gemist en wil je ‘m inhalen, (en dat wil je, want elke graad die je je verwarming lager zet bespaart 6% energie en CO2) dan heb ik nog wat tips voor je:

  • Verwen jezelf met een nieuwe favoriete trui of sweater, Lotika heeft bijvoorbeeld heerlijk warme hoodies.
  • Doe je aan koop-niets-nieuws, spit dan eens goed je kast door, wie weet vind je daar nog een trui waarvan je niet meer wist dat je ‘m had.
  • Krijg je het koud als je stilzit achter de computer? Neem dan de kat/hond of je mensenkind op schoot. Gezellig en zo heeft thuiswerken nog een extra voordeel.
  • Krijg je stijve vingers of koude voeten? Zet je favoriete liedje dan op stadje ‘sorry, buren’ en dans door de kamer. Zo kan je bloed weer even goed stromen en kom je ook nog aan je ‘aanbevolen aantal minuten beweging per dag’.
  • Of loop even een blokje om, dan vind je het lekker warm als je weer thuiskomt.

Heb jij dit jaar meegedaan aan de Warmetruiendag? En hoe hoog staat jouw thermostaat altijd? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *