Biologische thee van Six Leaves: bestel je eigen theedoos

Wil je eens iets nieuws proberen waar je dagelijks plezier van hebt? Voor theeliefhebbers is de nieuwe webwinkel Six Leaves een feest: de selectie bestaat uit de allermooiste biologische theeen van de hoogste kwaliteit. Met de hand geplukt op plantages van kleine zelfstandige theeboeren die een eerlijke prijs krijgen. Six Leaves biedt haar thee aan op unieke wijze: je kunt je eigen theedoos samenstellen met drie exclusieve ‘full leaf’ theesoorten voor € 14,95 (incl verzendkosten).

Je hebt de keuze uit vele theeën uit de hele wereld: groene -, zwarte-  en Oolong thee (‘de koning der theeën’). Ook vind je kruidenmelanges (waaronder Mate en munt) en verschillende soorten Rooibos in de shop. Waar mogelijk is de thee biologisch dynamisch verbouwd en zijn sommigen theeën fairtrade gecertificeerd. 

Wij mochten een eigen theedoos van Six Leaves uitproberen, het zetten van deze thee is een beleving op zich! 

Meest gezonde thee

six leaves thee review 190Echte theeconnoisseurs weten dat thee het beste tot zijn recht komt op bepaalde temperatuur. Zo is groene thee veel lekkerder en minder bitter als je deze laat trekken op zo’n 80 graden celsius. Op ons pakje Oolong thee ‘met subtiele houttonen en een lichte blomeachtige afdronk’ staat dat je deze het beste 3 minuten moet laten trekken op 95 graden. We lezen nog een leuk feitje op onze verpakking: ‘Er wordt beweerd dat oolong thee de meeste gezonde thee variant is. Dit komt waarschijnlijk doordat het fermentatieproces vroegtijdig wordt afgebroken waardoor de meeste goede eigenschappen bewaard blijven’. Zo leer je nog eens wat!

Boeket van smaak

Onze favoriete thee uit het pakket is de licht rokerige zwarte thee met rozenblaadjes, lavendel en bergamot. Een wonderlijke smaaksensatie, die net als goede wijn en espressokoffie zorgt dat je niet meer terug wilt naar gewone thee uit een zakje. Voor de beste smaak kun je overigens het beste gebruik maken van een hervulbare theeknijper of vulbare theezakjes. Je kunt het ook los in de pot laten trekken zoals wij gedaan hebben, maar dan schijnt niet de hele smaak tot zijn recht te komen. Een theezakje is volgens Six Leaves goed voor ongeveer 10 koppen thee, maar op onze manier kunnen dit er wel zo’n 40 worden (maar dit is ook afhankelijk van welke sterkte je houdt).

six leaves biothee logoThee zonder gifstoffen

Nederland is echt een theeland en er is steeds meer keuze aan eerlijke en biologische thee. Gelukkig maar, want uit recent onderzoek van Greenpeace blijken er nogal wat giftige stoffen achter te blijven in thee van grote theebedrijven zoals Twinings. Je kan je voorstellen dat er nog veel meer pesticiden in het landschap en grondwater van de theeplantages verdwijnen. Een hele schadelijke situatie voor mensen, natuur en dieren. Kies daarom voor biologische thee, die als het kan ook fairtrade is.

> Bekijk de webshop van Six Leaves