Behalve een passie voor de natuur, heb ik ook een passie voor gezonde voeding. Ik vind koken leuk en dan vooral met verse en natuurlijke ingrediënten. Af en toe een bijzonder recept proberen, Oosters, Westers, vegetarisch of veganistisch, door te experimenteren ontdek je weer nieuwe smaken. Maar wat je ook kookt, het is wel belangrijk dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. En dat wordt steeds meer een uitdaging. Want het lijkt erop dat onze groente, fruit en granen steeds minder voedingsstoffen bevatten. Dat kon wel eens een probleem zijn.
We putten de aarde uit
Moeder natuur doet haar best om ons goed te voeden, maar wetenschappers komen er steeds meer achter dat we door onze eigen landbouwmethoden de aarde uitputten. Onze groente, fruit, peulvruchten en granen bevatten steeds minder van de belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten. Uit onderzoek blijkt dat groente, vergeleken met de jaren vijftig, aanzienlijk minder voedingsstoffen bevat.
Het is ook geen wonder. Landbouwgewassen worden tegenwoordig met de modernste technieken ontwikkeld om maar zoveel mogelijk op te leveren. Verder is er aandacht voor hun weerbaarheid tegen extreem weer. En natuurlijk is de intensieve landbouw met al zijn monoculturen, ook slecht voor de aarde. Er worden continu stoffen aan de aarde onttrokken, die niet kunnen worden aangevuld.
Kortom, onze voeding wordt steeds armer aan waardevolle voedingsstoffen en daardoor kan het goed zijn dat we te weinig van sommige vitamines en mineralen binnenkrijgen. Vage klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn, gevoeligheid voor stress of trillende spieren kunnen door een gebrek aan bijvoorbeeld magnesium of B-vitamines veroorzaakt worden. Het kan daarom een goed idee zijn om supplementen te gaan nemen.
Hoe kies je een voedingssupplement?
Denk je dat je wel wat extra’s kunt gebruiken, dan ga je op zoek naar een voedingssupplement. Maar ook daar is niet alles wat het lijkt. Want aan veel voedingssupplementen worden allerlei stoffen toegevoegd, zoals kleurstoffen, antiklontermiddelen, glansmiddelen en nog veel meer. Het is een vreemd idee dat een supplement, dat je neemt om je gezondheid vooruit te helpen, zoveel stoffen bevat die slecht voor je lichaam zijn.
Als je goede voeding belangrijk vindt, is het aan te raden om te kijken wat er in je supplementen zit. Kijk of jouw ze misschien ook deze foute ingrediënten bevatten:
- Cellulose
- Stabilisator
- Polyvinyl / Polypyrolidon
- Glansmiddel
- Antiklontermiddel
- Magnesiumstearaat
- Siliciumdioxide
- Talkpoeder
- Kleurstoffen
- Titaandioxide
Veel mensen zijn bewust bezig met gezonde voeding en zijn op de hoogte van het feit dat er tekorten kunnen ontstaan. Maar als je supplementen gaat slikken, kun je ongemerkt allerlei schadelijke stoffen binnenkrijgen. Wist je dat je hierdoor elke dag talkpoeder binnenkrijgt, of silicium- of titaandioxide? Dit zijn stoffen die je liever zou vermijden. Je kunt dit voorkomen door te kiezen voor supplementen die alleen natuurlijke ingrediënten bevatten.
Terug naar de basis
Gelukkig zijn er ook bedrijven die gezondheid hoog in het vaandel hebben staan. Goldea Health brengt supplementen op de markt die 100% natuurlijk zijn.
Oprichtster Lucinda Camera geeft aan: “Wij vinden het belangrijk om pure en hoog gedoseerde voedingssupplementen op de markt te brengen, zonder onnodige kleurstoffen en andere foute ingrediënten. Je zult je verbazen hoeveel ‘troep’ er in de meeste supplementen zit.”
Een supplement neem je omdat je je gezondheid wilt verbeteren. Maar als veel supplementen stoffen bevatten die schadelijk voor je zijn, werk je jezelf eigenlijk tegen. Goldea heeft een groot aanbod van mineralen en vitamines, waaraan enkel natuurlijke hulpstoffen zijn toegevoegd. Een verademing voor iedereen die terug naar de basis wil en geen synthetische en schadelijke stoffen via zijn supplementen binnen wil krijgen. Ook mooi: het hele assortiment van Goldea is volledig plantaardig en daarom geschikt voor veganisten.
Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.