Beautiful, beautiful shampoo

Het is inmiddels alweer tweeënhalf jaar geleden dat ik hem leerde kennen. Het begon als een vakantieliefde. De toen-nog-vriend wilde de marathon van Kopenhagen lopen, dus schreef hij zich in, regelde een AirBNB-appartement in de hippe wijk Nørrebro en laadde mij en ons hondje in de auto om richting het noorden te gaan.

natuurlijke shampoo blog

… na één keer samen onder de douche was ik helemaal verkocht: ik had mijn nieuwe favoriete shampoo gevonden…

In de dagen na zijn sportieve prestatie hadden we de tijd om de stad te verkennen. Die tijd gebruikten we om wat restaurants en musea te bezoeken en natuurlijk ook een aantal (biologische) winkels te bekijken. Ik vertel waarschijnlijk niets nieuws als ik zeg dat Kopenhagen een Walhalla is voor iedereen die houdt van ‘Øko’.

In een klein winkeltje, vlak bij de botanische tuinen, vond ik mijn nieuwe liefde. Tussen de handgemaakte stukken zeep (met geuren als ‘honing’ en ‘rozemarijn’) stond ie stoer te zijn: een witte flacon met een groene streep erop.

Liefde begint met geur, zeggen ze, en dat was in dit geval zeker zo: oranjebloesem. Zoet en vrouwelijk, maar ook fris. Ik nam ‘m dus mee naar ons tijdelijke appartement en na één keer samen onder de douche was ik helemaal verkocht: ik had mijn nieuwe favoriete shampoo gevonden: Green People Moisturising Shampoo.

Wat er niet in zit? Sodium Laureth Sulfate, parabenen, phthalaten en synthetische geurstoffen. De shampoo is geschikt voor veganisten.

Later las ik trouwens dat er ook marshmallow in zit, (wel een heel apart ingrediënt voor shampoo) en dat ie speciaal is ontwikkeld voor droog, dik en kroezig haar. Dat heb ik allemaal. Tenminste, dat droog valt dus wel mee nu ik mijn nieuwe liefde gevonden heb. En het verschil met andere shampoos voor droog haar is dat ik bij deze niet zo snel last krijg van vette wortels.

Naast oranjebloesem en marshmallow bevat mijn nieuwe vriend neoli, kamille en aloe vera. Wat er niet in zit? Sodium Laureth Sulfate, parabenen, phthalaten en synthetische geurstoffen. De shampoo is geschikt voor veganisten.

Ik vertel waarschijnlijk niets nieuws als ik zeg dat Kopenhagen een Walhalla is voor iedereen die houdt van ‘Øko’.

Er is alleen één probleem met liefdes van ver… als de bodem van de tube in zicht komt, slaat de paniek toe. Ik heb zo’n beetje overal waar ik sinds Kopenhagen kwam het assortiment van ‘groene winkels’ uitgeplozen, maar nergens zag ik mijn witte vriend met het groene streepje staan. Gelukkig vertelde Google me dat hij gewoon bij Big Green Smile te bestellen is (en ook varianten voor mensen die geen dik, droog haar hebben). Je kunt je voorstellen hoe groot mijn glimlach is nu we weer samen zijn.

green people moisturising shampoo

De toen-nog-vriend die me meenam naar Kopenhagen is overigens nu de echtgenoot. En nee, dat wil niet zeggen dat hij mijn shampoo in mag pikken.

De Moisturising Shampoo van Green People is te koop bij BigGreenSmile voor €15,95.

3 reacties op “Beautiful, beautiful shampoo

 1. Joyce zegt:

  Leuke blogs

  Maar ik zie wel dat je nog googled?
  Ecoseren is het nieuwe ding
  Was een tip van m’n zusje; http://www.ecosia.org
  zoekmachine die bomen plant. Leuke bijkomstigheid, je kunt zien hoe nieuwsgierig je bent want hoe meer bomen je hebt geplant hoe meer je hebt opgezocht natuurlijk.
  Ik heb al bijna een heel bos bij elkaar

  Groene groetjes uit het zuiden des lands!

Reacties zijn gesloten.