Bakken zonder teflon en metaal met keramische pannen

In pannen en andere soorten keukengerei kunnen veel schadelijke stoffen zitten die vrijkomen bij verhitting. Denk bijvoorbeeld aan de schadelijke gassen die vrijkomen uit een antiaanbaklaag van teflon. Als je wilt voorkomen dat deze schadelijke stoffen in je eten terechtkomen, kun je beter kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven zoals keramische pannen.

De keramische Xtrema en Stockholm pannen zijn milieuvriendelijk, praktisch en uniek, ze worden namelijk volledig gemaakt van keramiek. Metaalvrij, zonder kwetsbare anti-aanbaklaag en daarmee samenhangende schadelijke stoffen. Het oersterke keramiek maakt de Ceramcor pannen zeer hard en bestand tegen hoge temperaturen en extreme temperatuurwisselingen. Daarnaast zijn Ceramcor pannen bijzonder krasvast (schrobben toegestaan) en bakken niet aan. Een handige eigenschap van keramiek is dat het de warmte lang vasthoudt, waardoor het bereide eten op tafel langer warm blijft.

keramische pannen zonder teflon

Het gemak van keramiek

Ceramcor Xtrema pannen zijn veelzijdige pannen. Ze kunnen op alle warmtebronnen behalve inductie gebruikt worden en kunnen in de oven, magnetron, afwasmachine en vriezer.

Omdat ze tegen extreme hitte kunnen en goed bestand zijn tegen grote temperatuurwisselingen kun je ze moeiteloos vanaf het fornuis onder de kraan houden of in de koelkast zetten. Doordat keramiek de warmte zo goed vasthoudt kan er op een lagere stand gebakken worden, waardoor energie bespaard wordt.

De Ceramcor pannen zijn leverbaar als grote hapjespan, koekenpan, Dutch Oven en grote ovenschaal. vanaf 89,00 euro.

Over Green Jump

Ecologische webwinkel Greenjump.nl heeft meer dan tweeduizend producten van merken die het maken van mooie spulletjes net zo belangrijk vinden als ecologisch, biologisch en fair trade produceren. In 2009 begon Green Jump met een focus op zwangeren en kleine kinderen, inmiddels is het assortiment fors uitgebreid en is er voor iedereen wat te vinden.

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.