Badderen zonder schuldgevoel

In een gesprek met mijn schoonzusje zei ik van de week dat er drie dingen zijn die ik in en bij een (eventueel) nieuw huis absoluut weer hebben wil: een tuin, een deur in de keuken (ik heb een hekel aan open keukens, dat schijnt heel apart te zijn, want een deur in de keuken wordt schaars) en een bad.

badderen

En ik weet dat het nemen van een bad niet bepaald duurzaam is, maar het is zó fijn! Als ik last heb van spierpijn (vooral als die spierpijn in mijn buik zit, dankjewel Pilates-juf) is er niets fijner dan een warm bad.
Ter compensatie douche ik maar twee keer in de week (ik heb aan douchen een beetje een hekel, dus dat is een makkelijke concessie, ik zeg het er eerlijk bij) en ik lig er natuurlijk niet elke dag in en ook niet elke week. Maar áls ik het doe, dan doe ik het goed en ik zie het ook als beloning.

Ik verbruik met zo’n bad dan misschien wel een boel water, ik voeg er in ieder geval niets schadelijks aan toe.

Als ik vier keer in één week gesport heb, bijvoorbeeld, dan mag ik de vijfde dag: au, au, in een warm bad stappen. Of als ik door de regen naar huis fiets en tot op het bot koud ben, dan trap ik door met in gedachten de beloning die thuis op me wacht: een warm bad. Het is overmacht, echt waar, het is de beste manier om weer warm te worden.

Ik gebruik dan drie dopjes Rozemarijn Activeringsbad van Weleda. Het ruikt heerlijk, is zacht voor mijn huid en de producten van Weleda zijn zowel NaTrue- als BIDH-gecertificeerd. Daarnaast is Weleda als één van de beste merken getest door Rankabrand op punten als duurzaamheid, het verminderen van CO2-uitstoot, het vermijden van dierproeven en schadelijke stoffen als parabenen en microplastics.

Maar áls ik het doe, dan doe ik het goed en ik zie het ook als beloning.

Ik verbruik met zo’n bad dan misschien wel een boel water, ik voeg er in ieder geval niets schadelijks aan toe. Misschien kan ik in een volgend huis een systeem laten installeren waarmee dit water gebruikt wordt om de wc mee door te spoelen. Of om onze kruidentuin mee te begieten…

Reacties zijn gesloten.