Deze bacon is geschikt voor vegans, en deze tagliatelle glutenvrij!

Bij Seamore durven ze verder te kijken. Of, zoals ze zelf zeggen ‘Some seaweed. We seamore’. Ze zien dingen in zeewier die anderen niet zien…. glutenvrije tagliatelle, bijvoorbeeld, en vegan bacon.

Omdat zeewier een koolhydraatarme en milieuvriendelijke bron van eiwitten, vitaminen en mineralen is, wilden wij die producten van Seamore wel eens proeven.

Als eerste was de tagliatelle aan de beurt. Seamore leverde er een boekje bij vol recepten met I sea pasta als ingrediënt; van amuse tot tapenade en van misosoep en I sea curry tot pasta vongole en quiche.

seamore

Maar net als Seamore zijn wij eigenwijs en zien we meer toepassingen: het werd een no-tuna niçoise-sausje.

Hiervoor weekte de echtgenoot (zo gaat dat thuis: ik bedenk het, hij maakt het) de tagliatelle 20 minuten in heet water. Hierdoor had ie nog best een flinke bite, wil je ‘m zachter, kook ‘m dan 15 tot 20 minuten. Over de I sea pasta strooide hij een hand vol spinazieblaadjes en daarbovenop een portie visvrije tonyn van de Vegetarische slager, vermengd met een lepeltje mayonaise, kappertjes, olijven in plakjes en als garnering een paar ansjovisfilets.

De dag erna was het pizza-dag, de echtgenoot maakt dan zelf pizzadeeg van speltbloem. Eén van de twee pizza’s hebben we belegd met tomaten, mozzarella, champignons en de I sea bacon. Ik vond het niet echt naar bacon smaken maar het gaf wel een lekkere zilte smaak aan een vegetarische pizza die anders misschien wat saai was geweest.

Maar de allerlekkerste toepassing vond ik I sea bacon in een poké met zalm. Een poké is een van origine Hawaïaanse salade met groente, rijst en vis. Voor dit recept mengden we 200 gram rauwe zalm met 2 eetlepels soyasaus, 1 gram I sea bacon, plakjes komkommer en een eetlepel geroosterde sesamzaadjes. Dit hebben we 10 minuten laten marineren en het mengsel daarna verdeeld over twee kommetjes met rijst. Gezond, fris en heel erg lekker.
Seamore gaan we dus vaker zien in onze keuken.

 

Reacties zijn gesloten.