fbpx

Azijnrenner – over hoe je stinkende kleding schoonmaakt

Ondanks dat ik heel tevreden ben over mijn zelfgemaakte wasmiddel, één ding was me nog steeds een doorn in het oog. Of beter gezegd: in de neus. Hoe vaak ik de hardloopkleren van de echtgenoot ook was, ze blijven… ehm… niet zo fris ruiken. Het maakt daarvoor geen enkel verschil welk wasmiddel ik gebruik (ik heb zelfs een poosje wasmiddel met extra geur gebruikt maar dat mocht ook niet baten), dus het ligt niet aan mijn brouwsel.

Hoe vaak ik de hardloopkleren van de echtgenoot ook was, ze blijven… ehm… niet zo fris ruiken.

Dezelfde vriendin die me vertelde hoe ik zelf wasmiddel kon maken had ook een tip voor stinkende (sorry echtgenoot) sportkleding (ik noem haar niet voor niets mijn groen-goeroe). De stinkende kleding laat je een nachtje weken in schoonmaakazijn, daarna spoel je ze uit met water en was je ze.

Dus ging ik in de weer met een teiltje, twee shirts en twee broeken per keer, en spoelde ze uit in het bad. Na een dag of 4 rook de badkamer vrij sterk naar slasaus en had ik genoeg kleding om een was te draaien. Ik vulde een maatdopje met mijn zelfgemaakte wasmiddel en voegde er een paar druppeltjes etherische (lavendel) olie aan toe in de hoop dat deze de geur van de schoonmaakazijn zal overstemmen.

Als ik de was uit de machine haal ruikt ie eigenlijk nergens naar maar volgens de echtgenoot is er nog wel een lichte azijnlucht aanwezig. Ik zeg dat hij dan maar extra snel moet rennen om de lucht voor te blijven en hij is het met me eens dat een lichte azijngeur prettiger is dan de lucht van oud zweet.

Bovendien schijnt de lucht helemaal te verdwijnen als de kleding eenmaal helemaal droog is.

Bovendien schijnt de lucht helemaal te verdwijnen als de kleding eenmaal helemaal droog is.
De tweede keer dat ik de kleding was voeg ik weer wat druppeltjes lavendelolie toe en nu ruiken ze, ook als ze nog nat zijn, toch echt naar een zomeravond in de Provence. Nou ja, met wat goede wil en fantasie…

Bij webwinkel De Weegschaal heb je keuze uit drie verschillende merken schoonmaakazijn. Uit ervaring kan ik vertellen dat die van Rio minder sterk ruikt dan sommige andere merken.

Reacties zijn gesloten.