Armedangels – meer dan fair trade kleding

armedangelsDe stoere streetfashion van Armedangels heeft zich in korte tijd bewezen als een van de meeste duurzame kleding ter wereld. Het jonge Duitse kledingmerk heeft zich dan ook het doel gesteld om het meest ‘faire’ kledinglabel te worden. Fair voor de producenten en fair voor het milieu. De collectie is voor 100% gemaakt van biologisch katoen, met het strenge GOTS keurmerk. Dat betekent dat de hele productieketen zo duurzaam mogelijk is en voldoet aan de ILO (VN) eisen voor loon en werkomstandigheden. Daarnaast wordt de kleding volledig met gebruik van duurzame energie gemaakt. Armedangels doneert ook nog eens een euro per verkocht kledingstuk aan goede doelen. Zoals de Indische organisatie Pratham die miljoenen kansarme kinderen helpt aan onderwijs. Je vind een uitgebreide collectie Armedangels kleding voor dames online bij webwinkel watMooi.

Fair trade katoen

flo logo

‘Fairness is never out of fashion’ is het motto van Armedangels sinds de oprichting in 2007. In 2012 won ArmedAngels de Fairtrade Award van Fairtrade International (FLO). De Max Havelaar gecertificeerde katoen voor ArmedAngels kleding komt voor een groot deel uit India. Daar worden met de fairtrade premies scholen gebouwd door de fairtrade katoencooperaties. De boeren krijgen een eerlijke prijs voor hun biokatoen, kinderarbeid is uiteraard uitgesloten. Al meer dan 30% van alle biologische katoen ter wereld komt uit India – maar ten opzichte van alle katoen die verbouwd wordt in India is dit slechts 3%. Veel Indische katoenboeren gaan gebukt onder grote schulden doordat ze gedwongen worden om kunstmest, pesticiden en zaden in te kopen bij bedrijven als Monsanto. Omdat het land steeds meer vergiftigd raakt hebben de boeren steeds meer kunstmest nodig om de katoen te laten groeien. Door te kiezen voor ArmedAngels kleding kies je voor een betere wereld. Met het geld van Max Havelaar worden meer en meer katoenboeren overtuigd om ook biologische katoen te gaan verbouwen. In India is het netto-inkomen van een katoenboer 35% hoger dan een gewone katoenboer.

armedangels fairtrade kleding

Duurzaamheid ArmedAngels

gots-logoDoor te kiezen voor biologisch katoen zorgt ArmedAngels ervoor dat er minder kostbaar drinkwater wordt verspild en dat de aarde niet wordt verontreinigd met pesticiden en herbiciden (die veelvuldig gebruikt worden bij gewone katoen). Zo’n 20% van alle pesticiden en 10% van alle herbiciden ter wereld worden immers gebruikt voor het groeien van reguliere katoen. De biokatoen is GOTS gecertificeerd wat betekend dat er controle plaatsvind op milieuvriendelijke productie en verwerking. De kleding wordt gemaakt in Portugal of Turkije en wordt verscheept met DHL GoGreen. Controle op naleving van eerlijke productie van de garen in India wordt door Fairtrade International gedaan.

Bekijk ArmedAngels kleding bij watMooi

Andere duurzame kledingmerken

Alchemist kleding
Alternative Apparel kleding
Knowledge Cotton Apparel kleding
Komodo kleding
People Tree kleding
– RE-5 kleding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *