Biologische arganolie – fair trade goud uit Marokko

Natuurlijke huidverzorging; het wordt steeds populairder en gewilder. Je hoeft je immers niet druk maken over parabenen, ftalaten en andere kunstmatige ingrediënten. Het geeft geen allergische reacties, nare bijwerkingen op lange termijn, maar toch een gezonde en stralende huid. De laatste tijd is een oeroud natuurlijk product enorm populair geworden: Arganolie uit Marokko. De hoge concentratie vitamine E in Arganolie schijnt wonderen te doen voor huid en haar. De olie komt uit pitten van vruchten uit de Arganboom en wordt nog steeds op traditionele wijze met de hand geperst door Berber-vrouwen. Zij profiteren direct van de opbrengst omdat ze een fair-trade cooperatie vormen.

Tip: de Arganolie bij webwinkel Supernaturals is ook nog eens biologisch!

Marokkaans Goud

argon olie marokko 250Arganolie wordt ook wel het ‘Marokkaanse Goud’ genoemd. De olie is afkomstig van de Arganboom, die alleen op de droge, Marokkaanse grond gedijt. Het winnen van de olie is een erg intensief en tijdrovend proces. Maar dit is niet de enige reden dat de olie deze gouden bijnaam kreeg. Arganolie is namelijk een fantastisch verzorgingsproduct. Het is niet voor niets dat de Marokkaanse vrouwen al eeuwenlang argan olie gebruiken voor hun huid én haar. Zij zijn dan ook het perfecte bewijs van het sublieme resultaat dat argan olie teweeg brengt.

100% puur, biologisch én eerlijk

Omdat Arganolie in korte tijd zeer populair is geworden, zijn er minderwaardige arganolieproducten op de markt gekomen uit o.a. China. Webwinkel Supernaturals verkoopt 100% pure, biologische arganolie. De olie beschikt over het betrouwbare Ecocert predikaat. Arganolie met Ecocert keurmerk bevat natuurlijke ingrediënten uit biologische teelt. Ecocert heeft ook een Fair Trade programma: gegarandeerde minimumprijzen, ondersteuning van lokale producenten en duurzame landbouwpraktijken met biologische certificering. De olie wordt veelal geproduceerd door coöperaties van Berbervrouwen. Door deze coöperaties kunnen ongeveer duizend vrouwen in Marokko hun gezinnen onderhouden. Arganolie, (h)eerlijk, dus!

Wat zit er in Arganolie?

Arganolie zit van zichzelf boordevol vitamine E, een krachtige antioxidant die je huid en haar beschermt tegen schadelijke stoffen en het heerlijke zacht maakt. Daarnaast bevat de olie fenolen, carotenen, vetzuren en squaleen. Dit laatste bestanddeel staat bekend om zijn eigenschap bacteriën tegen te gaan. De bundeling van bovenstaande natuurlijke ingrediënten zorgt ervoor dat Arganolie je huid gezond, fris, jong en strak, maar tegelijk ook elastisch houdt!

Waar gebruik je Arganolie voor?

supernaturalsArganolie kan gebruikt worden voor de verzorging van je huid, je haar én je nagels. Verzorging van top tot teen, dus. Bij Supernaturals vind je een mooie collectie van producten met Arganolie. Als specialist in Arganolie producten weten ze hoe belangrijk het is om 100% pure argan olie te verkopen. Veel leveranciers willen een lage prijs hanteren, maar lengen de arganolie om deze reden aan met bijvoorbeeld olijfolie. De werkzame stoffen in de olie zijn dan natuurlijk beduidend minder. Naast 100% pure arganolie verkoopt deze webshop ook speciale Argan Crèmes, Argan Zeep en Argan Maskers met witte, rode of groene klei en zelfs met lavaklei (Ghasssoul). Verwennerij voor je huid! Naast de speciale huidverzorging met Arganolie is in de webshop ook speciale haarverzorging te vinden.

Ben je op zoek naar meer natuurlijke verzorgingsproducten, biologische supplementen én biologische Superfoods? Neem dan ook eens een kijkje op Supernaturals!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *