Aleppo Zeep: pure, natuurlijke zeep uit Syrië

Al duizenden jaren lang wordt in Syrië Aleppo Zeep gemaakt. Deze moeder aller zepen heeft een natuurlijke samenstelling en is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. Maar niet alleen voor het milieu is Aleppo Zeep goed. Doordat er geen synthetische ingrediënten of toegevoegde kleur- en geurstoffen zijn toegevoegd, is Aleppo ook extreem zacht voor je huid. De natuurlijke oliën die verwerkt zijn in de zeep, zoals olijfolie en laurierolie, hebben sterke eigenschappen die een onrustige huid helpen te kalmeren. Alle Aleppo producten bij webwinkel BigGreenSmile bestaan voor het overgrote deel uit biologische ingrediënten met Ecocert certificering.

Samenstelling van Aleppo Zeep

aleppo doorsnede najel 200Je bent nu vast nieuwsgierig geworden wat dan de goed werkende, natuurlijke bestanddelen van Aleppo Zeep zijn. Dat is misschien minder spannend dan je denkt. De basisingrediënten zijn olijfolie, laurierolie, plantaardige soda en water. Geen ingewikkelde synthetische bestanddelen, maar zeker zeer krachtig en effectief!

Olijfolie en laurierolie zorgen er samen voor dat Aleppo Zeep een beschermende, reinigende, en voedende werking heeft. Daarnaast heeft Aleppozeep een bacteriewerende eigenschap. Dit is ook wat Aleppozeep zo geschikt maakt voor een onrustige huid. De zeep op het plaatje is een doorsnede van Aleppo zeep van het Franse Najel. Leuk weetje: de zeep werd in de Middeleeuwen door kruisvaarders van Syrie naar Frankrijk gehaald en werd de basis voor de beroemde Marseille zeep – ‘Savon de Marseille’. 

Binnen de ‘standaard’ biologische Aleppo Zepen van Najel zit er verschil in het percentage laurierbesolie die verwerkt is in de zeep. De hoogte van dit percentage bepaalt de kracht van de zeep. Heb je een zeer onrustige huid? Probeer dan een paar keer per week de Aleppozeep met 40% laurierbesolie. Heb je een normale of licht onrustige huid, dan heeft je huid al genoeg baat bij de zeep met 5% laurierbesolie.

Aleppo Zeep: niet alleen voor je huid

Aleppozeep heeft niet alleen een goede invloed op je huid. Ook voor je haar kun je de zeep gebruiken. Om schoon en glanzend haar te krijgen heb je echt geen shampoos met synthetische toevoegingen nodig! Het is misschien even wennen om je haar te wassen met een blok zeep, maar je zult versteld staan van het resultaat!

Zelfs voor het poetsen van je tanden kun je Aleppo Zeep gebruiken. En daarnaast haalt de zeep vervelende vlekken uit je kleding, kun je er je houten vloer mee opfrissen en maak je je badkamer weer stralend schoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *