Alchemist kleding online

Zoek je Alchemist kleding online? De stijlvolle kleding van het Nederlandse eco kledingmerk Alchemist vind je online bij slechts een aantal webwinkels, zoals watMooi. Webwinkel watMooi is gespecialiseerd in duurzame kleding en heeft een grote, dan niet de grootste collectie Alchemist kleding die online is te vinden. Alchemist is aangesloten bij Made-By en FairWear, beide Nederlandse non-profit organisaties die zich inzetten voor de verbetering van duurzaamheid en arbeidsomstandigheden binnen de kledingproductieketen van kledingmerken.

Alchemist kleding voor vrouwen wordt gemaakt met respect voor mens en milieu. Meer dan 80% van de collectie wordt inmiddels gemaakt van natuurlijke stoffen. Daarnaast wordt 92% van de kleding gemaakt binnen Europa. Hierdoor wordt niet alleen de uitstoot door transport van de kleding beperkt, maar wordt ook voorkomen dat er oneerlijke productie plaatsvindt, zoals in ontwikkelingslanden vaak voorkomt.

alchemist_button

Duurzaamheidsbeleid Alchemist

Eerlijke productie: Alchemist is sinds de oprichting in 2005 lid van MadeBy en sinds 2013 ook lid van de Fair Wear foundation. Daarnaast wordt productie van de kleding zoveel mogelijk in Europa gedaan (92% in 2012). Volgens de MadeBy wordt 79% procent van de Alchemist kleding in Portugal geproduceerd.

Gebruik van duurzame materialen: volgens MadeBy was 25% van de materialen in de Alchemist kledingcollectie van 2012 gemaakt van klasse B materialen (biologisch katoen en Tencel) en klasse C (linnen). Klasse A binnen de MadeBy terminilogie betreft gerecycled katoen. Zo’n 17% van de collectie is gemaakt van biologisch katoen. In 2011 werd nog 47% biologisch katoen gebruikt. De selectie van Alchemist kleding bij webwinkel watMooi bestaat voor een groter deel uit duurzame materialen.

Over Alchemist kleding

Volgens de mythe hadden alchemisten het vermogen om iets gewoons te transformeren tot iets heel bijzonders. Net als zij maakt het kledingmerk Alchemist uit schijnbaar simpele elementen iets heel bijzonders. De stijl van Alchemist is transparant en haast breekbaar, en wordt gedragen door sterke vrouwen.

Nederlandse schoonheid

Caroline Mewe, creatief directeur: ‘Voor mij voelt Alchemist als terug naar de bron. Van kinds af aan ben ik met mode bezig. Ik wilde een lijn maken voor vrouwen van 30+ die er soms stoer uit willen zien, en soms super-vrouwelijk.

Kwaliteit is voor ons zoveel interessanter dan kwantiteit. Kwaliteit betekent ook dat we voor een productiewijze kiezen die niet schadelijk is voor het milieu en de mensen die onze kleren maken.’

Alchemist kleding nieuws

Duurzaam Dutch Design van Alchemist
 Nu 10 procent korting op nieuwe collectie Alchemist

Andere duurzame kledingmerken

Alternative Apparel kleding
Knowledge Cotton Apparel kleding
Komodo kleding
Kuyichi kleding
People Tree kleding

Een reactie op “Alchemist kleding online

 1. Riek zegt:

  Fijn en interessant dat er duurzame onder andere mode is.
  Maar o zo jammer dat het echt niet aantrekkelijk is van design en lijn. Donker en echt niet fraai.
  We verlangen naar ecologische duurzame maar ook mooie aantrekkelijke en langer draagbare kledij.
  Ik ben hoopvol.

  Vriendelijke groet,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *