Deze 3 makkelijke tips helpen je om meer groente en fruit te eten

Groente en fruit zijn essentieel binnen een gezond voedingspatroon. Toch blijkt dat de meeste Nederlanders hier te weinig van eten. Met alle gevolgen van dien. Wanneer er op structurele basis te weinig groente en fruit wordt gegeten, kan dit grote gevolgen hebben voor je gezondheid.

Het advies is om minimaal 250 gram groente en twee stuks fruit per dag te eten. Uit onderzoek blijkt dat slechts een kwart van de Nederlanders dit dagelijks haalt.

tips meer groente fruit

Vind jij het ook lastig om dagelijks voldoende groente en fruit te halen en merk je dit ook aan je gezondheid? Wees je er dan van bewust dat er genoeg manieren zijn om dit te vereenvoudigen. Meer groente en fruit eten is namelijk niet zo moeilijk als je denkt!

Met behulp van de volgende drie tips maak je het jezelf een stuk gemakkelijker!

1. Pure sappen drinken

Heb je er moeite mee om groente en fruit zo te eten? Bijvoorbeeld omdat je het niet zo lekker vindt of omdat je jezelf er de tijd niet voor gunt? Dan zou je er ook voor kunnen kiezen om pure sappen te drinken. Het fijne van de sappen van Happy Juicy is dat je ze eenvoudig mee kunt nemen voor onderweg. Handig wanneer je altijd druk bent en jezelf te weinig tijd gunt om gezond te eten. Daarnaast is het ook nog het ideale tussendoortje. Bovendien bevatten deze sappen puur fruit en groente. Hierdoor krijg je direct een enorme boost aan vitamines en mineralen binnen. Een goede aanvulling van een gezond voedingspatroon dus en een prima manier om meer groente en fruit op dagelijkse basis binnen te krijgen.

2. Voeg bij elke maaltijd wat rauwkost toe

Bij groente denken we vooral aan het standaard avg’tje in de avond. Het is echter best lastig om in één maaltijd 250 gram groente te verwerken. Meestal komen we hier niet aan. Daarom is het beter om deze hoeveelheid over de dag te verspreiden.

Rauwkost kan prima bij elke maaltijd worden toegevoegd. Bijvoorbeeld door wat extra plakjes komkommer aan je brood toe te voegen. Dat maakt een boterham niet alleen lekkerder, maar zo krijg je ook direct meer groente binnen. Probeer ook te snacken met rauwe paprika, worteltjes, komkommers of radijsjes. Zo krijg je onbewust veel meer groente binnen.

3. Maak er een gewoonte van

Mensen zijn het meest gebaat bij regelmaat. Als iets een gewoonte wordt, is de kans groot dat je je hier ook aan vast blijft houden. Maak er daarom een gewoonte van om op een vast moment op de dag een stuk fruit te eten. Bijvoorbeeld wanneer je thuiskomt van je werk of gezellig met de kinderen als zij uit school komen. Als je dit een paar weken trouw elke dag doet, zal je merken dat je hier helemaal niet meer over na hoeft te denken.

Probeer ook voor een beetje afwisseling te zorgen door wekelijks nieuwe soorten fruit en groente te kopen. Koop bijvoorbeeld met het seizoen mee. Op die manier blijft het ook leuk om nieuwe dingen te proberen en leer je steeds meer nieuwe smaken kennen. 

Dit artikel kan betaalde links en/of affiliate links bevatten, wij plaatsen alleen aanbevelingen waar wij zelf achter staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *