2 manieren om al die schaaltjes in je kast dagelijks te gebruiken

Ik zeg het eerlijk: ik heb een kommetjes en schaaltjes-tic. Na bijna elke vakantie kom ik wel weer terug met een leuk schaaltje dat ik op de plaats van bestemming heb gekocht. Als souvenir of omdat er in het huisje waar we verbleven geen geschikt schaaltje aanwezig was om ’s avonds onze gebruikte theezakjes in te doen (ik kan prima leven zonder vaatwasser of droger, maar een huis moet toch aan een aantal basisvoorwaarden voldoen, en een theezakjesschaaltje is daar één van).

Gelukkig hoeven al deze schaaltjes niet in de kast te blijven staan totdat we een keer tapas eten of een feestje geven waarbij ze allemaal gevuld kunnen worden met nootjes en chips.

Ik ben namelijk tot de ontdekking gekomen dat het grootste formaat foodhugger op sommige schaaltjes past. Heel handig: nu staat de koelkast vol met mooie schaaltjes in plaats van plastic bakken (die we nadat ze versleten zijn dus niet meer gaan vervangen voor meer plastic). In het éne schaaltje zit humus, in het andere een restje zeewiersalade en in het grootste de door mij gemaakte vegan paté.

Naast elke kraan in ons huis vind je ook een schaaltje en daarin een stuk handzeep. Bij ons thuis vind je geen zeeppompjes meer.
Blokken zeep zijn beter voor het milieu omdat ze niet in plastic verpakt zijn en langer meegaan omdat je zelf het water toevoegt. Dit scheelt ook nog eens ruimte in het vervoer.

Om te voorkomen dat de zeep zich vacuüm trekt aan de bodem van het schaaltje heb ik een loofah in stukjes geknipt en onder de stukken zeep gelegd. Ook handig als je hardnekkige vlekken op je hand hebt, dan kun je de loofah als scrubborsteltje gebruiken.

Als in de loop van de tijd het stuk zeep er niet zo mooi meer uitziet kun je het restant raspen en er vloeibaar wasmiddel van maken. Ook kun je er vloeibare zeep van maken en die in een herbruikbaar pompje doen. Een leuk ‘klusje’ om in een weekend samen met kinderen te doen.

En dan heb je weer een schaaltje vrij om olijven in te doen, je overnight oats in te laten weken of om (fairtrade) chocola in te doen natuurlijk!

2 reacties op “2 manieren om al die schaaltjes in je kast dagelijks te gebruiken

  1. Pingback: Een kast bordenvol schaaltjes | Kim in de pen blogt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *